Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Flyttfirma Lund - var noga med valet

Att anlita en flyttfirma i Lund gör man av den enkla anledningen att man vill ha professionell hjälp och kunna fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Det är jobbigt att flytta och det handlar om både en mental och fysisk påfrestning. Genom att ta hjälp så kan man behålla den positiva känslan som en flytt innebär - och därigenom också skapa en positiv upplevelse av den första tiden i bostaden. Allt detta bygger emellertid också på att den flyttfirma i Lund man anlitar erbjuder en kvalitativ tjänst. Vilket, tyvärr, inte är något att räkna med.

Tyvärr ser man att många flyttar som sker med professionell flytthjälp slutar i moll. Saker kanske försvinner, det drar ut på tiden, priset blir i slutändan högre än man avtalat och föremål går sönder - men företaget tar inte ansvar för detta. I slutändan så kan detta leda till infekterade konflikter och tvister. Vilket man givetvis också vill undvika.

Tips för att välja rätt flyttfirma i Lund

Hur ska man då agera för att säkerställa en pålitlig och trygg flyttfirma i Lund - och hur undviker man de sämre företagen? Vi går igenom några tips kring detta och som följer:

  • Kommunikation. En viktig del av en lyckad flytt ligger faktiskt också på ditt bord. Du måste vara väldigt tydlig med vad som ska flyttas och om hur mycket det handlar om. I vissa fall ser man att privatpersoner underdriver hur pass stort bohag det handlar om i ett försök att få ett lägre pris. Har du exempelvis ett tungt piano som ska flyttas så måste du givetvis säga till innan också.
  • Tillstånd, försäkringar och garantier. Var alltid noga med att kolla att det finns tillstånd för företaget att driva en flyttfirma i Lund. Kolla även att de arbetar under försäkring och att de erbjuder garantier på jobbet.
  • Rykte. Hur ser det ut gällande omdömen på internet - och finns exempelvis referenser för dig att kontakta? Den här punkten kan definitiv leda dig till ett tryggare val. Ett samtal till en nöjd kund kan stilla oron!
  • Bohag 2010. Följer en flyttfirma de riktlinjer som finns i avtalet Bohag 2010 så förbinder de sig också att utföra rakt igenom professionella jobb. Det handlar om en riktig kvalitetsstämpel.
11 Feb 2024