Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Blogg

Njut av den vackra naturen på Lidingö

3 aug 2020

Endast ca 8 km från Stockholms stadspuls ligger vackra Lidingö. Ett paradis för den som älskar natur och hav men inte kan avstå från storstadens lockelser. Ska du flytta till Lidingö?

Letar men efter en plats att slå sig ner som har allt så är Lidingö en bra referenspunkt. Även om man arbetar inne i centrum så är denna ö perfekt. En kort biltur från där det händer. Om man vill slippa vägtullarna kan man alltid åka kollektivt. Det är bara att lugnt luta sig tillbaka. En stund för samla kraft inför dagen eller lämna jobbets stress innan man landar hemma på Lidingö. På sommaren är resan extra lyxig. Då kan man njuta havets salta stänk när man väljer sjövägen hem. Finns det något bättre sätt att varva ner efter en lång arbetsdag.

Så varför Lidingö

Bara för att man gillar storstadspulsen så betyder inte det att man vill bo mitt i det hela tiden. Då kan charmen lätt försvinna. Gillar man dessutom att röra på sig ute i naturen så är Hälsans Ö inte så tokigt. Det är nämligen så platsen kallas, och det har sina förklaringar. Som man hör på namnet så är Lidingö en ö, vilket innebär att det finns massor av kuststräcka. Här finns det motionsspår att njuta av oavsett om man väljer att springa, cykla eller gå. Närmare bestämt sträckor på 4,8 mil. Vem vet, kanske träning och deltagande i det kända Lidingöloppet göra att man funderar på lämna sitt bohag för magasinering medans man letar efter en ny bostad i denna svenska idyll.

Andra aktiviteter som lockar en naturälskare

Här finns också en stor variation av aktiviteter för den som önskar prova på något nytt eller hitta sin favoritsport. Då man befinner sig vid vatten förvånar det kanske inte att det finns en Roddklubb på ön. Sugen på att prova något annat som kanske, tennis, frisbeegolf, mountainbike, boule, BMX, stavgång skateboard eller segling? Ja, allt finns på Lidingö så man behöver inte vara sysslolös. Vill man träna på egen hand finns flera utegym, och stavgångsledare mm. Vill man hellre simma sommartid så finns det flera badplatser. Det är också något man även kan göra inomhus på öns badhus vintertid. Trots att det är härligt att träna finns faktisk stunder i livet när man bara vill vara. Då kanske en dagspa kan vara en annorlunda aktivitet. Mjuka upp musklerna med varma bastubad och relaxande pooler. Läs mer om magasinering på denna hemsida: https://www.magasineringlidingö.se

Det behöver inte vara så dyrt att ta hjälp med flyttstädningen

7 jul 2020

Är ni mitt uppe i planeringen inför en flytt? Att flytta är oftast både tidskrävande och utmattande, men det finns saker som kan underlätta - till exempel att ta hjälp med flyttstädningen.

Att flytta är både roligt och tråkigt på samma gång. Det är roligt att få börja ett nytt kapitel i livet men kan vara tråkigt att rensa, packa och bära. Om man nu inte anlitar en flyttfirma och låter dem sköta både packning och kånkande förstås! När den gamla lägenheten väl är tom är det dags för det kanske tråkigaste av allt, nämligen flyttstädningen. Att flyttstäda är inte samma sak som en vanlig veckostädning. Det kräver planering och tar många timmar att utföra. Alla ytor ska rengöras - både synliga och dolda sådana. Bäst är att börja i tid och exempelvis torka ur tomma skåp och rengöra ugnen samtidigt som man packar. Det ska också städas under badkar och bakom spis, kyl och frys. Tak och väggar ska torkas av och fönster ska putsas. Slarvar man och hyresvärden eller de nya hyresgästerna ej är nöjda så riskerar att behöva betala för en städfirma.

Mindre stress i flyttkaoset

Bättre är då att anlita en städfirma från början, i vilket fall man själv har en chan att kunna påverka priset. Dessutom kan man i stället ägna sig åt de trevliga momenten i flytten, som att packa upp i den nya bostaden. Men viktigast är nästan att man slipper all den stress som det annars innebär att flytta; speciellt då man inte sällan behöver sköta jobb och familj på samma gång. Eftersom man får nyttja RUT-avdraget behöver det inte bli så dyrt att anlita en städfirma. Kanske kan det också vara värt att betala lite extra för att de ska städa vinds- och källarförråd som det annars är lätt att glömma bort.

Flyttstädning med garanti

Fråga runt bland vänner och grannar om de har någon städfirma att rekommendera, eller leta reda på en online. Ta gärna emot offerter från ett par olika firmor specialiserade på flyttstädning i Malmö och jämför sedan priserna. Innan en offert lämnas är det vanligt att firman i fråga kommer på ett kostnadsfritt hembesök. Detta för att bilda sig en uppfattning om hur lång tid det kan ta att städa bostaden och eventuella tillhörande förråd. Var noga med att det ska ingå garanti eller omstädning ifall att någon skulle klaga och ge flyttstädningen underkänt.

Hjälpare i nöden

22 jun 2020

En flytt är ett utmärkt tillfälle för firande. Ny bostad och nytt liv. Men också ett utmärkt tillfälle för sammanbrott, stress och stukade handleder och känslor. Hur hanterar du en flytt?

Det där med att flytta … en del av oss är med om det väldigt få gånger under livet. Andra får hantera flyttar relativt ofta. Situationer varierar, och vad man tycker om saken beror mycket på orsaken till flytten. Ibland är det helt enkelt så att du flyttar för att du inte har en egen fast bostad. En annan gång beror det på att en relation tagit slut. Inte alltid jätteroligt. Men många gånger är det ett eget beslut, taget med välgrundade skäl. Förhoppningsvis får alla åtminstone en gång i livet glädjen att flytta till sitt verkliga drömboende, och då är det fest och många glada leenden. I vilken situation är du?

Det praktiska och det nödvändiga

I en situation där en flytt är på gång tenderar det att bli oerhört många praktiska ting att ta hand om. Något av det första brukar vara att säga upp gamla abonnemang och teckna nya. El och bredband är det vanligaste. Att se till att alla företag du har affärer med och dessutom alla myndigheter, vet var du bor är en oerhört smart åtgärd likaså. Sparar mycket bekymmer! Som nämnts tidigare är det handfast praktiska också ett stort projekt. Packa saker, och i vad? Packa upp saker igen för att kartongen blev för tung för att ens lyfta. Tillslut i trötthet och desperation blanda bestick med sängkläder och prydnadssaker för att orken tryter - den fysiska och den mentala.

Det sista hårstrået

När all packning är gjord och allt är nerburet och inlastat och bortburet och slängt och uppburet kommer nästa glada event - tada - städning! Lämna allt i det nya hemmet och åk tillbaka till det gamla stället och ta hand om tejpändar och hårbollar, spindelnät och fettfläckar. Har du tur har stället du flyttar till haft en samvetsgrann städare och du slipper städa innan du kan flytta in. Utpumpad men glad kan du ta ditt nya hem i besittning och i lugnare takt ta och packa upp, bestämma var möbler och saker ska placeras och kanske t o m hinna med att beställa en flyttpizza från nya stamhaket. Flytta är roligt! Eller så kan du anlita en vettig flyttfirma som packar och flyttar och städar, och bara hasa dig över till drömhemmet. Vad väljer du?

Stort utbud av flyttfirmor i Stockholm

10 jun 2020

Stockholm är den svenska stad som är allra mest tilldragande. Som andra huvudstäder i världen så har Stockholm en speciell attraktionskraft där ett stort utbud av nöje, arbetstillfällen och möjlighet till studier samtliga bidrar till varför många väljer att flytta till staden. Det gör att Stockholm är den som växer snabbast och mest i Sverige. Folk flyttar till Stockholm - och man flyttar inom staden.

Det senare är intressant. Få städer i Sverige - om ens någon - har lika stort antal flyttar inom sig. Det är en effekt av bostadssituationen: dels så finns det få bostäder att hyra och dels så finns en möjlighet att tjäna pengar genom att flytta - stora sådana. Flyttar man till Stockholm så får man, rent krasst, också vara beredd på att flytta. Åtminstone om man är ung och ännu inte har tillräckligt med pengar för att kunna köpa sig in på bostadsmarknaden.

Och - har man det så innebär det också, i många fall, att man flyttar. Man köper exempelvis en bostad, bor där i några år, säljer den och köper en ny, större bostad - ett hjul som sedan fortsätter att rulla till dess att man hittar- och köper den bostad som passar den familjesituation man då befinner sig i. Flyttar, flyttar och åter flyttar.

Detta eviga flyttande har skapat en lukrativ bransch där många flyttföretag är verksamma - och fullt sysselsatta. Det är dessa flyttfirmor vi ska titta lite närmare på här. Det finns nämligen vissa saker som man bör vara medveten om då det handlar om att anlita en flyttfirma i Stockholm. Vi tänkte gå igenom några av dessa saker.

Så hittar du rätt flyttfirma i Stockholm

Först och främst så ska vi säga att kvaliteten är ytterst varierande mellan flyttföretag. Detta skapar problem. Ska man flytta och väljer professionell hjälp så vill man också ha just professionalism - man vill inte se att saker går sönder, att föremål försvinner eller att exempelvis textilier blir smutsiga. Har man större otympliga föremål - ett piano - eller värdefulla föremål - konst, smycken, elektronik - så blir behovet av professionalism än mer viktigt. Hur ska man då tänka - hur ska man veta att den flyttfirma man anlitar verkligen kan leverera kvalitet och genomföra en flytt utan problem samt inom den överenskomna tiden?

Det första man ska titta efter är priset. Att ta in offerter är en extremt viktig sak. Ju fler företag man kontaktar, desto bättre bild får man av vilket pris som är rimligt att betala. De flesta erbjuder gratis offerter så det är inte alls så tidskrävande att begära in sådana.

Vårt råd här är att man går upp några kronor. De flesta flyttföretag ligger på ganska snarlika prisnivåer och det gör saken enklare. Du stryker de dyraste företagen - och du tar även bort de billigaste. De senare är ofta de som erbjuder sämst tjänster; de måste använda ett billigt pris som lockbete och den summa man betalar motsvarar sällan kvaliteten man förväntar sig.

Välj en erfaren flyttfirma i Stockholm

Det andra man ska tänka på är att erfarenhet lönar sig. En erfaren flyttfirma vet hur man bär, de planerar flytten från grunden, de har tillräckligt med manskap för att klara av att genomföra flytten smidigt och de har bättre fordon som rymmer ett större bohag. Erfarenhet är viktig inom alla områden - då det kommer till flyttar så är det väsentligt och något som definitivt skiljer en del agnar från vetet.

Summa summarum hittills: anlita inte den billigaste flyttfirman och se till att söka efter erfarenhet. Den sista punkten du ska kolla efter är den som kommer att leda dig rätt: tidigare kunder.

Ring så många referenser som möjligt

Vilka har anlitat flyttfirman? I en stad som Stockholm där alltså så pass många dagliga flyttar sker så borde onekligen varje flyttfirma kunna visa upp ett ganska gediget batteri av referenser, eller hur? Så är inte fallet - och det är något du ska vända till din fördel. Kort sagt: utgår från att om det inte finns några referenser för dig att ringa så har företaget någonting att dölja.

Referenser är idag det bästa sättet att visa upp sitt företag från den bästa sidan. Flyttfirmor som visar upp referenser, som delar ut nummer till tidigare kunder och som uppmuntrar dig att ringa sådana är de som har fattat galoppen. De vet att varje uppdrag som genomförs på ett korrekt sätt kommer att ge en nöjd kund - en kund som vill rekommendera dem vidare till andra.

Företag inom flyttbranschen som inte agerar på detta sätt har antingen något att dölja, eller också så har de inte förstått vikten av referenser. Oavsett vilket så är rådet att du väljer bort sådana företag. Du ska, helt enkelt, välja en erfaren flyttfirma i Stockholm som kan visa upp sin erfarenhet genom att lämna nummer till tidigare kunder. Så går du tillväga för att hitta ett flyttföretag som kan ta ditt bohag från plats A till plats B på bästa möjliga sätt, till ett rimligt pris.

Innan vi avslutar ska vi även nämna att Rut-avdraget numera går att använda i samband med en flytt. Det gör att du kan dra av 50% av den totala kostnaden för arbetet. För att detta ska vara möjligt så ska företaget vara registrerat för F-skatt. Det ska du alltså se till att det finns om du vill använda denna generösa skatterabatt.

Behov av extra förvaring?

22 maj 2020

För mycket prylar och för lite plats - det är ett problem många kan känna igen sig i. Men det är ju inte alltid man har lust att rensa bort en massa saker för det. Hyr ett extra förråd istället!

Får du också kriga dig in i förrådet, källaren eller på vinden varje gång du ska plocka fram vinterkläder till barnen, resväskor inför semesterresan eller kanske juldekorationerna som gömmer sig någonstans där inne? Önskar du ibland att du hade ett extra förvaringsutrymme? Det går faktiskt att ordna - utan problem! Hyra av extra förråd har blivit allt vanligare de senaste åren, och företag som erbjuder trygga och säkra förvaringsutrymmen mot en månatlig hyra finns i så gott som alla svenska städer - såväl större som mindre. Naturligtvis är det lite enklare att hyra förråd i Göteborg, Stockholm, Malmö eller någon annan storstad där du har lite fler alternativ att välja mellan, men i regel brukar det inte vara några problem att hitta en uthyrare även på mindre orter.

Flytta utomlands? Magasinera ditt bohag!

Ett extra förråd kan komma väl till användning om du ska flytta också. Kanske blir det ett glapp mellan utflytten från din gamla bostad, och inflytten i den nya. Då kan det vara bra att kunna magasinera alla dina möbler och tillhörigheter någonstans. Många väljer också att hyra ett förråd eller magasineringsutrymme när de ska flytta utomlands, eller om man bara ska vara bortrest väldigt länge och kanske säga upp eller hyra ut sin bostad under tiden. Hos de flesta uthyrningsfirmor kan du välja både korttids- och långtidsuthyrning, så att det passar just dina behov.

Att tänka på när man hyr förråd

Innan du tecknar ett hyresavtal på ett förråd är det viktigt att du försäkrar dig om att leverantören i fråga är en seriös och professionell firma. Ditt förrådsutrymme ska förstås ha ordentliga lås, vara skyddat från eventuell fukt och vara bra ventilerat. Dessutom bör det finnas kameraövervakning för att verkligen kunna garantera att dina prylar är i säkert förvar. Övervakningsutrustning och larm är något som finns hos de allra flesta professionella uthyrarna idag. Att hyra förråd av en firma kostar förstås en slant varje månad, och vill du komma lite billigare undan kan det vara ett alternativ att istället hyra av en privatperson. Ska du göra det är det dock extra viktigt att se över förrådets skick, hur säkert det verkar och vilka villkor som står i hyreskontraktet.

Dags att anlita en flyttfirma?

27 apr 2020

Dags för en förändring? Dags att byta bostad? Ta hjälp av en flyttfirma i Borås när du behöver flytt till, från eller i området. Här hittar du tips och råd inför att den stora dagen närmar sig.

En flytt innebär oftast en positiv förändring i livet. Men vägen dit kan vara tung när ett helt hem ska byta adress. För att göra det enklare för sig kan man anlita en flyttfirma och istället koncentrera sig på att få sitt nya hem i ordning. Oavsett om man ska flytta långt bort eller till grannkvarteret är en flytt en stor operation. Det kan vara lugnande för kropp och själ att anlita en flyttfirma i Borås eller var man nu befinner sig i landet. En flyttfirma gör inte bara flytten lättare, flytten blir en trevligare upplevelse när man själv slipper tunga lyft och att själv organisera transporter och se till att allt hamnar där det ska.

två män bär upp kartong

Fördelar med att anlita en flyttfirma?

Det finns många fördelar med att anlita en flyttfirma i Borås. De är proffs på det de gör. Dina saker kommer att vara i säkra händer. En flyttfirma är även försäkrade, om olyckan skulle vara framme. Men största fördelen med att anlita en flyttfirma är att du slipper det tunga jobbet med att släpa möbler, kartonger och farmors antika kaffeservis upp och ned för trappor och in och ut ur bilar. När man väl har bestämt sig för att anlita en flyttfirma, är det bra att kontrollera att flyttfirman är seriös. Se till att den flyttfirma du anlitar har alla försäkringar och övriga tillstånd i ordning.

Vad kommer det att kosta?

Det är oftast klokt att be om en offert innan man bestämmer vilken flyttfirma man väljer att köpa flyttjänster av. På så sätt får du en uppfattning om vad det kommer att kosta och vilka tjänster flyttfirman kan bistå med. Många flyttfirmor erbjuder även andra tjänster, som till exempel flyttstädning, nedpackning och uppackning av bohag, samt andra tjänster. RUT-avdraget brukar oftast dras av redan på det pris man får i offerten från den flyttfirma man väljer att fråga. Så gör den där jobbiga flytten till en trevlig upplevelse. Välj att anlita en flyttfirma istället för att själv släpa soffor och bokhyllor upp och ned för trappor. Låt en flyttfirma transportera dina saker till ditt nya hem och använd tiden och lugnet du tjänar in på detta till att få ditt nya hem i ordning. Vi rekommenderar denna webbsidan: https://www.flyttfirmaborås.se

Viktigt att städa bra inför flytten

25 apr 2020

Flyttdagen är som ett tåg i hundratals kilometer i timmen. Allt bohag ska flyttas ut och sedan in i nya bostaden. Så hur gör man med flyttstädningen i den gamla bostaden? Vem utför den och hur?

När man kommer in ny i en bostad så vet man att någon annan bott där före, men man vill ändå ha så få tecken som möjligt från den gamla boende och kunna sätta sitt eget tecken på den blanka duken som är bostaden. Om den utflyttade har struntat i att städa så blir det en obehaglig start för den inflyttade. Förutom att behöva börja sin flytt med att städa bort någon annans smuts, så kan det även innebära att man hittar saker som gamla rakhyvlar under badkaret, smutsiga strumpor under sängen, brev i ett köksskåp och matrester i ugn och kylskåp. Det kan vara mer information än man önskar få och definitivt mer arbete än man räknat med. En annan variabel med ett ostädat hem är att det är svårt att kunna se om något är trasigt eller fläckigt innan man först gör rent i bostaden.

Vad som händer om man inte flyttstädar

Om man inte flyttstädar korrekt, eller struntar i det helt, så kan den nyinflyttade genast kräva att boendet ska flyttstädas och att fakturan ska skickas till den utflyttade, så det kan bli dyrt i slutänden. Känner man att man inte hinner så kan man ta reda på om den nya flyttar in lite senare.

Tips för snabb flyttstädning

Det låter kanske enkelt att man ska städa vid en flytt, men det händer att man ska vara ute ur sin bostad vid samma tidpunkt som man får tillgång till den nya bostaden. Då kan det vara väldigt svårt att kunna städa ordentligt, med bostaden full av kartonger och möbler. Ett tips då är att städa allt som går att städa i ganska god tid före. Exempelvis i garderober och skåp. Och är man noga med att inte tappa ner något eller plocka upp om man spiller, så kan man även göra några av de tunga sakerna som exempelvis under badkaret, bakom kyl och frys, bakom spis och diskmaskin. Fönsterputs kan man också göra någon dag i förväg. På det sättet så blir det inte så mycket kvar som tar tid på flyttdagen, och det kan gå snabbt att bara svepa runt med rengöring av de synliga ytorna. Vi rekommenderar att läsa mer på denna hemsida: https://www.städfirmaörebro.se/flyttstad

Få hjälp under flytten av en flyttfirma

22 apr 2020

Att flytta är en stressful tid i ditt liv, och att behöva hantera flytten kan vara en mardröm. Gör det enklare för dig på dagen genom att anställa en flyttfirma i Växjö för alla tunga lyft.

Visste du att svenskar flyttar i genomsnitt 10 gånger i deras livstid? Det betyder att 10 gånger i ditt liv kommer du att packa ihop hela ditt hem och sedan flytta. Det tar mycket tid, och är dessutom jobbigt. Men det finns något som du kan göra för att göra det enklare för dig. Du kan anställa en flyttfirma i Växjö för att utföra arbetet åt dig. Du slipper fråga familj och vänner om hjälp, och hyra en skåpbil. Något annat att tänka på är att anställa en firma för flyttstädning. Då slipper du verkligen att göra allt det jobbiga själv, och du kan helt enkelt fokusera på ditt nya hem.

Att tänka på innan du anställer en flyttfirma

Det finns många firmor att välja mellan och det är svårt att veta vilken som är den bästa. Det finns också tyvärr firmor som inte går att lita på och som du vill undvika helt och hållet. Ett bra sätt att hitta rätt firma är att kolla omdömen online. Det ger dig en ärlig bild om firman så du vet att den går att lita på. Du vill inte att dina saker ska försvinna eller gå i sönder. Glöm heller inte bort att boka flyttfirman i tid eftersom det kan vara någon annan som ska flytta samma dag och som annars hinner boka före dig. Speciellt under helger då det är populärt att flytta. Det är rekommenderat att boka flyttfirman minst 30 dagar i förväg, gärna tidigare om du har möjlighet till det.

Vad ingår i priset?

Alla flyttfirmor erbjuder olika tjänster och priser för deras kunder. Så innan du bokar en flyttfirma är det viktigt att du kontrollerar vad som ingår i priset och att detta passar dig. Något som alla professionella firmor borde erbjuda dig är en försäkring. Om något skulle gå sönder så ingår detta i så fall i försäkringen. Vissa firmor erbjuder också att hjälpa till att packa ditt hem som en del av deras tjänster. Innan du bokar en firma är det alltid värt att få en kostnadsfri offert. Kolla gärna med några olika firmor och jämför mellan tjänster och priser. Vissa firmor tar betalt per timme, medan andra firmor tar betalt per dag. Vi rekommenderar denna hemsidan:https://www.flyttprinzen.se/

Behöver du magasinering i Göteborg?

19 mar 2020

Ska du flytta till Göteborg och behöver magasinering i Göteborg? Har man en bostad som inte rymmer alla ens saker, eller behöver renovera och har behov av att tömma bostaden så att alla hantverkare kommer åt där det behövs, så kan man ha behov av en bra magasinering i Göteborg. 

Just i Göteborg finns det ett 50-tal magasineringar som man kan välja mellan. Det är ju viktigt att man kan få tag i en magasinering som är bra och säker. Det är ju inte alla magasineringar som är säkra, eller som håller så bra standard som är särskilt bra för sakerna som man förvarar där.

Bra kriterier att tänka vid val av magasinering

1. Lagom temperatur på magasinet

Ska man välja en magasinering som ska vara bra för ens möbler och saker, är det viktigt att välja ett som är lagom torrt, men inte för torrt. Ett som har lagom med värme. Det måste ju inte vara 20 grader varmt, men åtminstone 15 grader varmt för att inte sakerna ska fara illa. Det vore ju inte bra om sakerna frös till is medan man har dem magasinerade.

2. Säker förvaring är viktigt

Sedan kan det vara bäst att välja en förvaring som är säker. Man vill ju inte att sakerna ska försvinna medan man har dem förvarade någon annanstans. Bor någon i samma hus där de förvaras är de ju ganska säkra. Bäst är ju om det finns personal som ser till att sakerna är säkra och som vaktar dem dygnet runt. Jo, det finns sådana magasineringar. Det finns sådana magasineringar som både är säkra och som är lagom varma, torra och som förhindrar skadedjur att ta sig in och förstöra sakerna.

3. Nära och till hands

Det är bäst om man kan hitta en magasinering som ligger nära, ifall att man behöver hämta någon sak, eller vill titta in och kontrollera att allt är bra. Ligger magasinet på andra sidan stan kan det bli bökigt att komma till platsen och se över sina saker. 

Hitta bra magasinering i Göteborg

Vill man så kan man googla "magasinering Göteborg" för att hitta den bästa magasineringen för en. När man har fått några bra förslag av Googles sökmotorer så är det bara att välja och vraka. Välj då gärna efter de kriterier som vi här har angett så att du kan välja och få tag i en bra magasinering som passar just dig.

Vad innebär en flyttstädning i Nyköping?

17 mar 2020

Om man inte städat bakom spisen sedan man flyttade in för tjugo år sedan, och man ska flytta, då är det kanske en idé att anlita ett företag för flyttstädning i Nyköping. Här kommer lite tips.

Att flyttstäda innebär att man städar ur sitt gamla hem när man flyttat och innan den nya boende flyttar in. Det är både trevligare att flytta in i ett hem där ingen smuts från den gamla boende finns kvar och dessutom kan man bo in sig i det nya boendet en tid innan man behöver ge sig på den första egna städningen. När man bor i ett hem så är det möblerat och skåp och lådor brukar vara fulla med saker. Då är det svårt att komma åt att städa och därför brukar man avsluta flytten med flyttstädningen eftersom det både går snabbare och slutresultatet blir bättre.

Ett par sitter på golvet bredvid flyttlådor

Hur utför man en flyttstädning?

En flyttstädning innehåller alla moment som en ordinär vanlig städning har, men när det gäller flyttstädning så är det viktigt att precis alla ytor ska vara så rena som möjligt. Detta kan vara ytor som man kanske aldrig rengjort. Under badkaret, bakom spisen, bakom radiatorerna. Det är inte många som rengör de ytorna regelbundet så de kan vara mycket smutsiga och verkligen i behov av rengöring. En flyttstädning brukar också göra en total översyn över tak och väggar och avlägsna all spindelväv och fläckar som har uppstått genom åren. Man städar också i alla skåp och lådor, i skafferier och garderober. På vinden och i källaren, tvättmaskin och diskmaskin. Spisen, ugnen och mikron. Fönster ska putsas, badkar eller duschkabin ska skrubbas skinande rena. Det går även att beställa en grovstädning av garage och förråd om man så önskar.

Varför ska man anlita en städfirma för flyttstädningen?

Man kan anlita en städfirma om man inte hinner eller kan städa själv, men det finns andra anledningar till att låta en städfirma flyttstäda. Städfirman är vana vid att flyttstäda och vet precis vad som ska göras och har dessutom rätt medel och verktyg för att snabbast, lättast och bäst kunna få bästa resultat. När man anlitar en firma för att sköta sin flyttstädning i Nyköping så kan man dessutom luta sig tillbaka, för om något skulle missas eller något klagomål komma från den nya boende, så är det städfirman som går i svaromål. Det är de som får korrigera eventuella brister, och inte den som anlitat städfirman.

Flyttstädning i Luleå – mission possible

12 mar 2020

Behöver du flyttstädning i Luleå? Hur går du tillväga för att hitta det bästa städföretaget och vad ingår i en flyttstädning? Få reda på detta och lite mer i denna artikeln.

Luleå är en av Sveriges kallaste städer. Är det så att du har hittat en finare och bättre lägenhet som du ska flytta till behöver du utan tvekan flytthjälp. Detta inte bara för att slippa bära allt i kylan utan för att det går snabbare och du får tid över till trevligare saker, som att fix till i din nya lägenhet. I flytthjälpen ingår inte bara att bära möbler från den gamla till den nya lägenheten utan också flyttstädning. Tack vare ett stort utbud av bra städtjänster anpassade efter olika flyttuppdrag är idag en flyttstädning i Luleå inte bara möjligt utan rentav trevligt uppdrag. Hur gör du för att hitta ett kunnigt och erfaret städföretag som kan flyttstädning ut och in? Bästa sättet är att söka på nätet. Ytterligare ett hett tips är att fråga någon som nyss flyttat och använt sig av sådana tjänster. Det viktigaste är att välja ett team som inte bara har den rätta kompetensen utan är redo att anpassa sina tjänster efter dina behov och önskemål.

Vad ingår i en flyttstädning?

Vilka städmoment som kommer att ingå i en flyttstädning beror helt och hållet på kundens överenskommelse med städföretaget. Visserligen erbjuder de flesta städfirmor de så kallade standardpaket men det går även att plocka bort vissa tjänster därifrån eller lägga till sådana som behövs men inte finns. I de allra flesta fall ingår det grundlig rengöring av väggar, kök (därmed även spis och kyl) samt fönsterputs. Självklart, rengörs det även bad och badrum. Vissa behöver även städning av garderober och andra vitvaror som lämnas i den gamla lägenheten. Idag är det vanligt för städfirmorna att använda sig av miljövänliga medel. Dessa brukar ingå i det totala priset.

RUT – avdrag vid flyttstädning i Luleå

RUT är en förkortning för Rengöring, Underhåll och Tvätt. RUT – avdraget är nämligen ett avdrag som endast gäller privatpersoner. Det ger möjligheten till skatteavdrag för hushållsnära tjänster inklusive flyttstäd. Det enda som krävs för att ansöka om RUT – avdrag är en bevislig inkomst i Sverige. Avdraget har vissa begränsningar. En privatperson är berättigad till 50 000 kronor i RUT -avdrag per år. Vid två personer i ett och samma hushåll kan summan nå upp till 100 000 kronor. Om summan redan har nått upp till 50 000 kronor kan du inte ansöka om ett nytt bidrag förrän nästa år.

Drömmen om ett nytt boende börjar här

12 mar 2020

En flytt kan vara början på något fantastiskt, en dröm som blir sann. Det kan ske med hjälp av en flyttfirma eller en fullstuvad bil som hostar iväg mot framtiden. Ska du flytta? Läs mer här!

Flyttar gör man allt oftare både inom och utanför Sverige. Idag flyttar människor många gånger i sitt liv och då är valet av flyttfirma viktigt. Man kan välja billigaste möjliga modellen och sköta allt själv med egen bil, eller kanske ännu hellre en kompis bil. Hyra bil går ju förstås också bra. Annars finns mängder med olika alternativ hos olika flyttfirmor. Det kan till och med vara billigare, inte bara enklare, att låta en firma ta hand om saken. Flyttfirmor har en erfarenhet som vida överträffar vanliga dödligas. De packar och bär och sorterar så att allt kommer på sin plats omedelbart. Dessutom är det helt, vilket man inte alltid kan vara säker på när man själv väljer att ta på sig ansvaret. Eller om det nu är ens kompisar som tappar diverse ovärderligt arvegods, om man nu är lycklig ägare till något sådant. Man får helt enkelt sina saker i ordning utan problem och snabbt dessutom.

Kartonger och en soffa

Olika sätt att flytta

Är det då dyrt att flytta? Eller krångligt? Hur ska man egentligen tänka kring det här? Det beror på vad man jämför med så klart. Är man student och behöver en flyttfirma i Linköping till exempel, så kan man få RUT-avdrag. Pensionärer kan ofta få rabatt. Man kan välja att packa och bära allt själv och så sköter firman enbart transporten. Detta kan vara smidigt när man har få och inte så tunga saker, eller om du är ung och stark, eller bara vill imponera på din omgivning. Andra möjligheter är att man bara packar och flyttfirman både bär och kör ens ägodelar till den nya bostaden.

En lyxig flytt

Lyxvarianten består i att man enbart lämnar nyckeln till sin gamla bostad och själv kör sin limousin eller vad man nu väljer för färdmedel till den nya bostaden och flyttfirman sköter allt med flytten. Smidigt är bara förnamnet, man slipper såväl onda ryggar som knän. Det är helt enkelt så att man får välja huruvida man vill imponera på sin omgivning med sina muskler, eller sin limousin, fast med tanke på miljön och hälsoaspekten så är nog musklerna att föredra. Det är dock svårt att bära möbler själv så det finns tillfällen när en flyttfirma är nödvändig och välkommen. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.flyttfirmalinköping.se

En flyttfirma i Norrköping kan lösa flytten

2 mar 2020

Står du inför behov av en flyttfirma i Norrköping? Flytta är oftast spännande och något man ser fram emot, men kanske inte just själva flytten av möbler. En flyttfirma underlättar flytten.

Flytta är oftast spännande. Det är en ny bostad som väntar och man vill komma igång med att inreda och fixa i ordning. Själva flyttandet av möbler och prylar är sällan det roliga. Det är alltid mycket att tänka på vid en flytt och väljer man att anlita en flyttfirma i Norrköping blir livet smidigare. Dessutom slipper man engagera vänner och familj samt slita på ryggen. Flyttfirmor har också försäkringar och idag råder det konkurrens på marknaden så det behöver inte alls blir så dyrt. Då får man mer tid över till den nya bostaden och slipper ta ledig från jobbet.

Checklista inför flytten

Det är mer som ska till vid en flytt än bara själva flyttandet av saker. Därför är det bra att skriva en checklista så man inte vaknar mitt i natten och inser man glömt adressändra eller teckna en ny hemförsäkring.

Så här kan en checklista se ut:

  • Flyttanmälan och eftersändning av post.
  • Flytta hemförsäkringen, se till att den är anpassad efter den nya bostaden.
  • Flytta el och internet
  • Se över avtal för sopor och vatten
  • Ska ni flytta ihop och bli sambos så är det en bra idé med samboavtal
  • Boka tid för slutbesiktning om det är hyresrätt

Missa inte förberedelserna inför flytten

Väljer du en flyttfirma så kommer de ge dig instruktioner för vad du behöver tänka på när du packar ner och hjälpa till med att ordna flyttkartonger. Ska du göra allt själv så se till att planera packningen. Skaffa dig tillräckligt med flyttkartonger, det går att köpa begagnade flyttkartonger. När du packar ner, tänk på vikten och se till att inte ömtåliga saker hamnar i botten. Det underlättar mycket om man är noga med att märka upp kartongerna med ömtåligt och vilket rum de tillhör. Se till att inte packa ned sådant du kommer behöva. Det är också bra att se till att ha en flyttväska där du kan stoppa ner det sista från exempelvis badrummet. Borsta tänderna vill man gärna göra även på flyttdagen. Boka din flyttbil i tid, framför allt om det är i tider då studenter flyttar. När det kommer till slutstädningen, tänk då på att lämna städtillbehör så du slipper släpa dessa fram och tillbaka. Slutstädningen är en procedur i sig själv så skriv gärna en checklista för detta också. Läs mer på: https://www.flyttfirmanorrköping.nu

Ska du flytta till Eskilstuna?

29 feb 2020

När du ska flytta till Eskilstuna kanske du väljer att anlita en flyttfirma i Eskilstuna? Det är ingen dum idé då en flyttfirma så klart är mobil och kan ta flera kunder som ska flytta kors och tvärs över landet. När de packar för en familj som ska flytta från Stockholm till Eskilstuna, så flyttar de sedan bohag för en annan familj från Eskilstuna, till Göteborg, och från Göteborg till Malmö och så vidare. De flesta flyttfirmor är vana vid att flytta för familjer över hela landet och även till andra länder än Sverige.

Men för den som ska flytta till Eskilstuna, väntar en ny härlig och spännande tid som ny eskilstunabo. Här finns en medeltida historia med Radermachersmeder och svedjor, man fiskade ål en gång i tiden i Esklstuna ån som flyter genom staden och som då utgjorde en hamnstad för både Mälarens båttrafik och led för handeln från och till Bergslagen. Eskiltsuna omnädes först som Tuna stad, men fick sedan sitt namn från kulten kring Sankt Eskil.

Eskilstuna närmaste staden i Mellansverige

Idag har Eskilstuna blivit centralort för hela Södermanland, stället som förre statsministern Göran Persson kallade för den vackraste platsen på jorden. Här bodde det över 70.000 personer under 2018 och mer än 100.000 personer kring Eskilstuna, Torshälla och mindre orter runt om på landsbygden. Idag är närheten till både Stockholm, Uppsala, Strängnäs, Arboga, Katrineholm, Enköping, Västerås, Örebro, Mariefred och många andra städer, som finns i Södermanland och Svealand, liksom Uppland slående. Vill man ha nära till många andra viktiga städer bör man bo i Eskilstuna. Om man till exempel har behov av till exempel affärer i många olika städer, är det ingen dum idé att bo i Eskilstuna och kunna sköta affärerna som finns på alla dessa orter.

Flytta är ett stort projekt

Att flytta innebär en stor förändring och att få med sig alla saker som man både behöver och vill få tag i, innebär att man ska ha ett gott minne och dessutom tänka igenom många praktiska saker; har du bokat flyttfirma eller flyttbil? Har du alla packlådor som du kommer att behöva packa i? Har du tänkt igenom flyttstädning – vem ska ta hand om den? Får du hjälp att transporter alla saker, eller ska du göra allt själv? Möbler är svåra att kunna bära ut och in på egen hand. Stora möbler som soffor, sängar och bokhyllor kan vara besvärliga att bära på egen hand om man inte har någon som kan bära sakerna med en. Se i stället till att anltia en flyttfirma som gör det möjligt att få allt med sig på en och samma gång.

Tid för förändring hemma

28 feb 2020

När det börjar bli fullt med möbler och andra grejer i lägenheten som man egentligen inte har plats med, då är det dags för en rensning. Kanske vill man spara undan en del och slänga lite annat?

I perioder så känner nog många ibland att det är alldeles för mycket saker och grejer överallt där hemma. Man behöver ta tag i sitt hem och försöka att strukturera upp saker och ting lite grann, för att få en bättre överblick. Kanske kan man genom en rensning av sina saker slänga en hel del till återvinningen och en del grejer kanske helt enkelt går att sälja vidare eller förvara någon annanstans? En del prylar som vi samlar på oss genom åren har ett sentimentalt värde för oss och de vill vi ogärna slänga eller sälja. Men det kan ändå vara för trångt för att kunna ha kvar sakerna hemma, då får man se till att omstrukturera lite bland sina saker.

Stora, tunga saker som tar upp plats

Saker som har fått en plats i vårt hjärta har vi ofta svårt att göra oss av med. Dessa saker kanske har en betydelse för oss på ett djupare plan. Skänken i hallen som vi har fått av en släkting som en gång stått oss väldigt nära och pianot i vardagsrummet är ärvt av ens föräldrar. Då just piano är en sådan typ av sak som tar mycket plats, bör man se till att det används också om man ska ha det hemma. Men om det inte är så att man använder sig av pianot särskilt ofta, så kan det vara bra att transportera bort och förvara det någon annanstans, om man nu inte vill sälja det förstås.

Magasinering av stora saker

Man kan välja att hyra in sig på någon typ av magasin, där de kan förvara ens saker under tiden som de inte används. Om det är ett stort och tungt föremål som behöver transporteras så erbjuder dessa ofta även pianoflytt och liknande. Det är en summa som man får betala varje månad eller kvartalsvis, för att få ha sina grejer i ett av magasinets rum. Beroende på hur stor magasinering som man behöver för sina saker, så kan kostnaden för detta variera. Företag som erbjuder magasinering och flytt av piano till exempel, har ofta uppvärmda lokaler där ens möbler och saker är säkra för både väta och kyla. Vi skulle rekommendera denna sida: https://www.pianoflyttstockholm.com/

← Äldre inlägg