Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Blogg

Nytt jobb, ny lägenhet, flytten är klar, grattis!

26 mar 2021

Det är snabba ryck, nya jobbet börjar nästa vecka och du vill bara börja inreda ditt nya hem. Du har lämnat lägenheten i Karlstad och ser fram emot ditt nya liv. Flytten gick bra, men städningen?

Ibland ska man bara göra det som känns rätt och i detta nu känns det inte rätt att åka tillbaka och ta tag i en flyttstädning. Du har precis landat i din nya lägenhet, allt står i flyttkartonger och snart börjar ditt nya jobb. Har du jättestor lust att åka tillbaka och städa ur din gamla lägenhet? Nä, tänkte väl det. Det var mest en ganska tillfällig bostad i väntan på det som nu stundar. Du har också hört att flyttstädning är krävande och att man kan få göra om det. Unna dig att bara tänka på din framtid och glädjen i att inreda ditt nya hem.

Proffsen städar snabbare, effektivare och bättre

Det hela är väldigt enkelt, om man har erfarenhet och kunskap gör man ett bättre jobb. Därför, anlita en firma som kan utföra din flyttstädning. Det är det trygga och bekväma alternativet till att själv ta sig an det. Du kan helt fokusera på det nya och behöver inte vara orolig för om det blir ordentligt gjort, eller att behöva göra om det. Det kan vara den bästa start du kan ge dig själv, glädjen i att se framåt och inte bakåt. Du vet väl om att du även kan nyttja RUT-avdraget för tjänsten. Är du övertygad nu? Läs mer om flyttstädning här: flyttstädningikarlstad.se

Ta hjälp med din flyttstädning

24 dec 2020

Inför en flytt har man massvis att göra. Listan är full, tiden är knapp och energin är slut. Låt någon annan hjälpa till. Du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha med de olika delarna.

Det är inte fel att vilja ha hjälp när man står inför en flytt. Det är så mycket mer än bara städningen som ska göras. Som tur är finns det hjälp att få, så ta hjälp med flyttstäd i Göteborg. Dessa är proffsiga på sitt jobb och vet vad som krävs när man gör en flyttstädning. De finns även de städfirmor som kan hjälpa till mer under flytten. Vill du även ha hjälp med bärandet och transporten finns det företag som erbjuder allt detta. En flytt är svår, men det går att göra enklare. Vad väljer du?

Rätt företag för dig

Det finns flera olika firmor som kan hjälpa till med detta. Letar du dessutom i en storstad som Göteborg finns det många valmöjligheter. När du väljer kan du ringa runt till några olika och fråga efter offert. När du frågar efter offert be att få allt inräknat, resa, material och arbete. Har du några specifika önskemål bör du skriva ned dem innan och nämna det vid kontakt. Många har även hemsidor där man finner informationen man behöver. Vill man inte ringa går det även bra med mejlkontakt. De flesta firmor erbjuder även garanti på arbetet, så är ni inte nöjda med städningen åker de tillbaka och gör om den.

Bra tips inför din nästa flytt

18 dec 2020

Är det dags att flytta in i en ny bostad? Gör det enkelt för dig själv och hyr en skåpbil inför flytten. På så sätt kan du snabbt och smidigt transportera alla dina ägodelar till ditt nya hem utan krångel.

Att flytta är något många ryser av att bara tänka på. Trots att det oftast är spännande att flytta till ett nytt hem, så är det inte utan sina utmaningar. Det ska planeras, packas, bäras och packas upp. Det viktigaste att fokusera på för en snabb och smidig flytt är att planera varje steg i detalj. Bestäm dig först och främst för vilken dag som flytten ska ske på. Det är även en bra idé att bestämma en fast tid för flyttningsprocessen att börja. Räkna även med att flytten kommer ta längre tid än du tror.

Hyr en skåpbil till flytten

När du har spikat flyttdagen i kalendern är det dags att fixa transport för dina saker. Kontakta din lokala biluthyrningsfirma och hyr en skåpbil att använda under flyttdagen. Det finns flera alternativ att välja mellan beroende på hur mycket plats du behöver i skåpbilen. Du kan även hyra en skåpbil under en längre tid, om det är så att du ska köra en längre sträcka med ditt flyttlass. Ett annat bra tips inför flytt är att packa ner varje rum för sig. Skriv tydligt på flyttlådan vad det är du har packat ner, så du vet vart den ska i ditt nya hem. Det gör det lättare för dig att hitta bland alla lådor när det är dags att packa upp. Läs mer om skåpbilar på denna webbsida: https://www.hyraskåpbilstockholm.se

Låt flyttfirman bära

3 dec 2020

Slit inte ut er själva i flytten. Det är massor av saker som måste göras, men det behöver inte betyda att ni behöver göra det. Lämna över jobbet till en flyttfirma som gör er flytt enklare.

Det finns olika tjänster man kan anlita en flyttfirma för, men grunden är ju just att hjälpa till med flytten, det vill säga bärandet. Trots det finns det många flyttfirmor som även erbjuder nedpackning och flyttstädning. Är detta något ni är intresserade av? Då bör ni letar efter ett företag som har dessa tjänster. Lindome flyttningsbyrå är en bra byrå om man letar en flyttfirma. Ni kan fokusera på annat medans de sköter er flytt. Spara på kropp och tid och lämna över flytten till proffsen.

Känn er trygg med en flyttfirma

De som arbetar på en flyttfirma är upplärda i hur de ska bära tungt. De vet alltså hur de ska bära för att inte skada sig själv eller prylarna de bär. De har även olika verktyg de kan använda sig av om de bär något tyngre än flyttlådor. Ni slipper även tänka på hur mycket er bil får dra. De använder sig nämligen av en transportbil. Deras transportbil är anpassad för att frakta saker. Där kan man även frakta ömtåliga saker tryggt och säkert. De seriösa flyttföretagen erbjuder även försäkring när de jobbar. Skulle olyckan vara framme och det händer något längst vägen eller när de bär, då täcker försäkringen förlusten. Ring till olika företag och fråga efter offerter för just din flytt.

Låt flyttfirman använda musklerna och spara på dina

25 nov 2020

Det finns många bra anledningar till varför man bör anlita en flyttfirma. Några av dem går vi igenom här. En flyttfirma kommer att underlätta flytten för er, så att ni kan fokusera på annat.

En bra anledning till att välja att anlita en flyttfirma är att ni slipper att tänka på frakten, ni slipper att tänka på bilen samt hur mycket din bil får dra. Ni slipper även tanken på huruvida era saker transporteras säkert eller inte. En flyttfirma har koll på allt sådant. De har även en bil som är anpassad just för att transportera varor.

Sakerna i kartong

Om ni har anlitat ett flyttföretag är det vissa saker ni behöver göra innan. Era saker behöver vara nedlagda i kartonger. Det är egentligen bara det, sedan hämtar de kartongerna och de andra sakerna som ska flyttas och bär ut det till transporten. Ni kan känna er trygga med att lämna över era saker till dem. De har koll på hur man bär även en så ömtålig sak som ett piano. Dessutom bör de ha en försäkring som täcker om olyckan skulle vara framme. Det kan vara medan de bär ut, men även när de kör. Detta är givetvis något ni bör kolla innan. Att välja ett företag som inte har försäkring är inte att rekommendera. De kommer sedan transportera era saker till stället ni önskar, där bär de även ut sakerna till bestämt ställe. På detta vis sparar ni tid då ni kan få annat gjort samtidigt. Men man sparar även på kroppen, eftersom det kan vara väldigt tungt och slitsamt att bära på sakerna.

Vilket företag?

Det kan kännas svårt att veta vilket företag man ska välja, för det finns många olika att välja mellan, framför allt om det är i en större stad. Det ni bör göra är att ringa några olika företag och fråga om offert. I offerten ska allt ingå, resa, bensin och transportarbete. Be firman bekräfta att allt detta verkligen ingår. Har ni några särskilda önskemål passar det även bra att ta upp dem nu. Glöm inte att kolla så de har försäkring när ni pratar med dem. Kolla gärna även deras tidigare recensioner, på så vis kan ni enkelt scrolla om där är några som inte verkar lika seriösa. Har ni tur kanske någon av era bekanta nyligen använt sig av ett flyttföretag och kan tipsa om vilket som är bra. Läs mer på denna hemsida: flyttfirmatäby.se 

Dags att flytta?

10 nov 2020

En flytt drar med sig en massa saker som måste göras. Adress, elavtal och massor av andra abonnemang ska ändras. Det ska slängas saker och hemmet ska tömmas, flyttas ur och städas i varje vrå.

Innan det är dags att köra igång hela cirkusen är det bra att sätta sig ner och planera. Tänk igenom allt i minsta detalj. Gör en lista. Titta sedan på varje enskild sak och se om något kan slopas. Det betyder inte att det inte ska göras. Men man kanske kan slippa att göra det själv. För det finns en hel del man kan få hjälp med. En del från familj och vänner och annat från företag som har flytt som sin specialitet.

Att anlita flyttstädning

En början är att googla på exempelvis flyttstädning i Stockholm. Troligtvis kommer det att dyka upp en hel del förslag. Läs noga och sålla. Välj sedan några företag som kontaktas. Något som är viktigt att tänka på är att verkligen tömma bostaden på saker. Det ingår sällan i företagens tjänster att tömma och slänga saker. Då handlar det ofta mera om sanering än flytt.

De städar allt från golv till tak. Rengör ugnen och städar ur kyl och frys. Torkar av lister och öppna ytor. Torkar ur skåp och lådor. Rengör badrummen, vilket även inkluderar avlopp. Även ventilationsfläktar och fläkten vid spisen rengörs noga. Det bästa är att om hyresvärden eller köparen inte är nöjda med städningen kontaktar man städfirman igen. De får då göra om det som inte blivit bra. Läs mer om flyttstädning på denna sida: http://www.flyttstädningstockholm.org 

Står du inför en hel flytt?

26 okt 2020

Det finns många bra anledningar till varför du bör anlita flyttstädare när det är dags att flytta. En av dem är för din egen skull; slipp den sista städningen och fokusera på mer viktiga saker.

Om du väljer att anlita flyttstädning så slipper du inte bara att stressa med städningen, dessutom står de för alla rengörningsmedel. Du behöver med andra ord inte ens tänka på vad du ska köpa hem som gör det tillräckligt rent. De som arbetar inom städ har ofta ett öga för smuts; de vet var det ska städas och hur man får det rent. Med hjälp av ett flyttstädningsföretag behöver inte flytten vara stressig, istället kan du fokusera på ditt nya hem medans de fixar i ditt förra.

Vad ska du tänka på?

Har du bestämt dig för att anlita ett företag som arbetar med flyttstäd? Ring då runt till några olika för att få offerter, tänk även på att fråga om allt är inräknat. Det finns flertalet olika företag som arbetar med detta, så du kan vara kräsen. Har du några specifika önskemål kan du alltid skriva ner dessa på en lapp innan så du har det klart framför dig.

Låt inte priset bestämma allt, att det är ett företag som vet vad de gör och är noggranna är viktigare. Om du även kollar deras hemsidor och läser tidigare recensioner kan du enkelt välja bort de företag som inte känns lika seriösa. Du väljer själv när de ska komma och behöver inte vara på plats medans städarna är där. Det räcker att du lämnar över nycklarna så kan du få annat gjort under tiden.

Vilka medel använder städfirman sig av?

Fråga vilka rengöringsmedel städfirman använder sig av. Du vill ha ett medel som är starkt nog för att ta bort all smuts och alla bakterier. Men trots att det är starkt bör det även vara snällt mot miljön. Idag finns det många olika medel som är både effektiva och miljövänliga.

Vet du om personerna som ska flytta in är doftkänsliga? I så fall är det också en sak ni bör ha i åtanke, att använda er av ett inte alltför starkt doftande medel. Flyttstädarna kommer sedan att städa allt ni kan tänka er; bakom elementen, under spisen, lyfta på avloppen och göra rent där. Givetvis får ni kontrollera städningen när de är klara och godkänna den. Att du är nöjd är av största vikt.

Vad kan en flyttfirma göra för dig?

16 okt 2020

Gör flytten lite enklare för dig genom att boka hjälp direkt. En flyttfirma hjälper dig att bära på både tungt och lätt. Anlita en firma redan idag och slipp mycket av det som stressar.

En flyttfirma kommer mitt i all din stress att underlätta lite, allt du behöver göra själv är att ha sakerna packade. Flyttfirman kommer sedan att gå in och hämta dina möbler och saker och bära ut allt till flyttbilen. Du behöver inte heller vara på plats när firman gör det, utan du kan direkt åka till ditt nya boende och möta upp bilen med dina saker där.

Även på plats hjälper firman till att bära in allt och placerar det i de rum ni sagt. Flyttfirman har sin egen bil de använder sig utav, så även där slipper ni tänka på både att fixa släp och hur tungt ni får dra. Deras flyttbil är ofta stor och anpassad för att just flytta grejer. Så luta er tillbaka och låt firman sköta bärandet.

Vilken flyttfirma ska ni välja?

Att välja flyttfirma är ganska viktigt, då firman ska ha hand om era personliga saker. Ni bör kolla upp hur deras försäkringar ser ut; ni vill anlita någon som har en försäkring som täcker även era saker om det skulle hända något under resans gång. Den ska också gälla ifall de skulle råka tappa något eller på något annat sätt ha sönder något.

När du väljer flyttfirma bör du ringa runt för att få olika prisuppgifter och fråga om bensinen ingår i det. Kolla gärna även recensioner som skrivits om företaget. Det är bra att veta vad andra har tyckt. Då kan ni förhoppningsvis scrolla bort de oseriösa företagen och istället hitta ett företag med lång erfarenhet.

Var hittar jag en firma?

Om du vill anlita en flyttfirma i Farsta hittar du enkelt olika alternativ genom en google-sökning, eller genom att fråga vänner och bekanta. Du kan även söka på sociala medier, då de flesta firmor idag har sina egna konton där för att nå ut till sina kunder. Kolla även in hemsidor, vilket de flesta företag har idag.

När man letar flyttfirma i en större stad har man ett betydligt större utbud. Det finns även något som kallas RUT-avdraget, kolla upp det och hur mycket ni kan få ut på det. RUT-avdrag är på 50 % av arbetskostnaden och blir avdraget på den totala kostnaden.

Nytt jobb, ny stad, flytten är klar och du är på väg

23 sep 2020

Efter några år i Lund, är du klar och har fått nytt jobb. Du ska flytta från lägenheten som du hyrt. Flytten är klar men det återstår att städa. Det handlar om en noggrann flyttstädning.

Du har pluggat i Lund några år, det har varit den bästa tiden i ditt liv hittills. Du har lärt dig massor, du har träffat likasinnade. Du har festat, du har träffat kärleken. Du har slitit med tentaplugg, du har tentat och ibland omtentat. Du har varit nervös, du har varit glad, du har varit stressad. Ibland har du även varit ledsen och längtat hem. Men mest har du tyckt att tillvaron är fantastisk och du har varit nyfiken och pirrig inför varje ny dag. Plötsligt en dag är du klar med dina studier. Du har dessutom fått en nytt jobb och det är dags att flytta. Det är ett stort steg och du känner att du börjar bli riktigt vuxen.

Mycket ska fixas, hinner du allt?

Din tillvaro kommer förändras ganska radikalt. Du får nya rutiner, nya tider, en ny stad, nya kollegor. Du ska adressändra, du ska skaffa elabonnemang och fixa arbetskläder. Det är en massa som ska fixas. Du skjuter upp det där med städningen av lägenheten, du hinner inte riktigt tänka på det. Du vet också att det är noggrann städning som gäller, annars blir det anmärkningar. Men det finns en mer praktisk lösning. Kontakta en städfirma specialiserad på just flyttstädning i Lund. Du har nog med allt annat som du ska tänka på. Överlämna flyttstädningen till proffsen. De tar ansvar om det skulle uppstå någon anmärkning och åtgärdar det inom 24 timmar.

Låt proffsen sköta flyttstädningen

Att flytta är en sak. Men att städa efter sig när man vet att man aldrig kommer vara i bostaden mer, det kan vara känslomässigt jobbigt. Det blir mycket tankar och det är också svårt att veta hur man ska göra. Ibland är det bråttom också. Flyttstädningsfirmor har erfarenhet och använder checklistor för vad som ska göras. Du hade kanske inte tänkt på att rengöra bakom spisen, eller över dörrar och liknande utrymmen som man sällan tänker på. Unna dig själv att fokusera på ditt nya liv och överlåt flyttstädningen till en effektiv och pålitlig firma. Det kan vara det bästa beslutet som du har tagit. Du behöver inte stressa över att du inte hinner och att det kanske måste göras om.

Flytta bohaget till ett magasin

25 aug 2020

Man behöver inte flytta utomlands för att behöva magasinera sina tillhörigheter i Täby. Kanske ska man bara renovera hela lägenheten och vill kunna arbeta fritt utan att ha möblerna där.

Vid många tillfällen i livet kan man behöva förvara sina möbler tillfälligt under en period. Kanske är man mellan två boenden, har fått ett tillfälligt jobb utomlands eller ska prova lyckan och flytta till den nya kärleken. Man kan också ha kommit över en fin båt och väntar på en bra båtplats. Magasinering i Täby kan då vara ett lyckat val för den tid det behövs.

När man ska renovera eller förändra

Har man hittat en fin lägenhet i Stockholm och vill renovera den innan man flyttar in, kan man behöva få undan möblerna tillfälligt till en säker plats, där man inte riskerar att de blir skadade. Man vill exempelvis rädda sin TV från slipdamm, och hantverkarna vill kunna arbeta ostört på hela ytor. Då är magasinering en fantastisk tjänst, som man kan använda sig av för vilken period man än önskar.

Det bästa är, när man ska göra en förändring, att det finns folk som kan hjälpa en om man har hamnat i tidsnöd och behöver packa och flytta snabbt. Det behöver inte vara så dramatiskt som att man har blivit utkastad hemifrån, men juridiskt sett är det inte ovanligt att en sambo som äger huset dör, och det är barnen som ärver och ska sälja huset direkt. Då är situationen desperat, men man vill inte bli av med sina möbler. Man kan kontakta en flyttfirma, och man får hjälp med att både packa effektivt, flytta sakerna till ett magasin och få dem förvarade under trygga former.

Ett tillfälle man inte vill missa

En specialmaskin, en båt eller ett antikt skåp kan vara något efterlängtat som man kommer över och behöver ha förvarat under en tid. Det kan vara ett tillfälle man inte vill missa, och kanske är det ett föremål som man senare tänker sälja. Ärver man saker som inte får plats, är det lätt att magasinera dem så länge man vill.

 

Njut av den vackra naturen på Lidingö

3 aug 2020

Endast ca 8 km från Stockholms stadspuls ligger vackra Lidingö. Ett paradis för den som älskar natur och hav men inte kan avstå från storstadens lockelser. Ska du flytta till Lidingö?

Letar men efter en plats att slå sig ner som har allt så är Lidingö en bra referenspunkt. Även om man arbetar inne i centrum så är denna ö perfekt. En kort biltur från där det händer. Om man vill slippa vägtullarna kan man alltid åka kollektivt. Det är bara att lugnt luta sig tillbaka. En stund för samla kraft inför dagen eller lämna jobbets stress innan man landar hemma på Lidingö. På sommaren är resan extra lyxig. Då kan man njuta havets salta stänk när man väljer sjövägen hem. Finns det något bättre sätt att varva ner efter en lång arbetsdag.

Så varför Lidingö

Bara för att man gillar storstadspulsen så betyder inte det att man vill bo mitt i det hela tiden. Då kan charmen lätt försvinna. Gillar man dessutom att röra på sig ute i naturen så är Hälsans Ö inte så tokigt. Det är nämligen så platsen kallas, och det har sina förklaringar. Som man hör på namnet så är Lidingö en ö, vilket innebär att det finns massor av kuststräcka. Här finns det motionsspår att njuta av oavsett om man väljer att springa, cykla eller gå. Närmare bestämt sträckor på 4,8 mil. Vem vet, kanske träning och deltagande i det kända Lidingöloppet göra att man funderar på lämna sitt bohag för magasinering medans man letar efter en ny bostad i denna svenska idyll.

Andra aktiviteter som lockar en naturälskare

Här finns också en stor variation av aktiviteter för den som önskar prova på något nytt eller hitta sin favoritsport. Då man befinner sig vid vatten förvånar det kanske inte att det finns en Roddklubb på ön. Sugen på att prova något annat som kanske, tennis, frisbeegolf, mountainbike, boule, BMX, stavgång skateboard eller segling? Ja, allt finns på Lidingö så man behöver inte vara sysslolös. Vill man träna på egen hand finns flera utegym, och stavgångsledare mm. Vill man hellre simma sommartid så finns det flera badplatser. Det är också något man även kan göra inomhus på öns badhus vintertid. Trots att det är härligt att träna finns faktisk stunder i livet när man bara vill vara. Då kanske en dagspa kan vara en annorlunda aktivitet. Mjuka upp musklerna med varma bastubad och relaxande pooler. Läs mer om magasinering på denna hemsida: https://www.magasineringlidingö.se

Det behöver inte vara så dyrt att ta hjälp med flyttstädningen

7 jul 2020

Är ni mitt uppe i planeringen inför en flytt? Att flytta är oftast både tidskrävande och utmattande, men det finns saker som kan underlätta - till exempel att ta hjälp med flyttstädningen.

Att flytta är både roligt och tråkigt på samma gång. Det är roligt att få börja ett nytt kapitel i livet men kan vara tråkigt att rensa, packa och bära. Om man nu inte anlitar en flyttfirma och låter dem sköta både packning och kånkande förstås! När den gamla lägenheten väl är tom är det dags för det kanske tråkigaste av allt, nämligen flyttstädningen. Att flyttstäda är inte samma sak som en vanlig veckostädning. Det kräver planering och tar många timmar att utföra. Alla ytor ska rengöras - både synliga och dolda sådana. Bäst är att börja i tid och exempelvis torka ur tomma skåp och rengöra ugnen samtidigt som man packar. Det ska också städas under badkar och bakom spis, kyl och frys. Tak och väggar ska torkas av och fönster ska putsas. Slarvar man och hyresvärden eller de nya hyresgästerna ej är nöjda så riskerar att behöva betala för en städfirma.

Mindre stress i flyttkaoset

Bättre är då att anlita en städfirma från början, i vilket fall man själv har en chan att kunna påverka priset. Dessutom kan man i stället ägna sig åt de trevliga momenten i flytten, som att packa upp i den nya bostaden. Men viktigast är nästan att man slipper all den stress som det annars innebär att flytta; speciellt då man inte sällan behöver sköta jobb och familj på samma gång. Eftersom man får nyttja RUT-avdraget behöver det inte bli så dyrt att anlita en städfirma. Kanske kan det också vara värt att betala lite extra för att de ska städa vinds- och källarförråd som det annars är lätt att glömma bort.

Flyttstädning med garanti

Fråga runt bland vänner och grannar om de har någon städfirma att rekommendera, eller leta reda på en online. Ta gärna emot offerter från ett par olika firmor specialiserade på flyttstädning i Malmö och jämför sedan priserna. Innan en offert lämnas är det vanligt att firman i fråga kommer på ett kostnadsfritt hembesök. Detta för att bilda sig en uppfattning om hur lång tid det kan ta att städa bostaden och eventuella tillhörande förråd. Var noga med att det ska ingå garanti eller omstädning ifall att någon skulle klaga och ge flyttstädningen underkänt.

Hjälpare i nöden

22 jun 2020

En flytt är ett utmärkt tillfälle för firande. Ny bostad och nytt liv. Men också ett utmärkt tillfälle för sammanbrott, stress och stukade handleder och känslor. Hur hanterar du en flytt?

Det där med att flytta … en del av oss är med om det väldigt få gånger under livet. Andra får hantera flyttar relativt ofta. Situationer varierar, och vad man tycker om saken beror mycket på orsaken till flytten. Ibland är det helt enkelt så att du flyttar för att du inte har en egen fast bostad. En annan gång beror det på att en relation tagit slut. Inte alltid jätteroligt. Men många gånger är det ett eget beslut, taget med välgrundade skäl. Förhoppningsvis får alla åtminstone en gång i livet glädjen att flytta till sitt verkliga drömboende, och då är det fest och många glada leenden. I vilken situation är du?

Det praktiska och det nödvändiga

I en situation där en flytt är på gång tenderar det att bli oerhört många praktiska ting att ta hand om. Något av det första brukar vara att säga upp gamla abonnemang och teckna nya. El och bredband är det vanligaste. Att se till att alla företag du har affärer med och dessutom alla myndigheter, vet var du bor är en oerhört smart åtgärd likaså. Sparar mycket bekymmer! Som nämnts tidigare är det handfast praktiska också ett stort projekt. Packa saker, och i vad? Packa upp saker igen för att kartongen blev för tung för att ens lyfta. Tillslut i trötthet och desperation blanda bestick med sängkläder och prydnadssaker för att orken tryter - den fysiska och den mentala.

Det sista hårstrået

När all packning är gjord och allt är nerburet och inlastat och bortburet och slängt och uppburet kommer nästa glada event - tada - städning! Lämna allt i det nya hemmet och åk tillbaka till det gamla stället och ta hand om tejpändar och hårbollar, spindelnät och fettfläckar. Har du tur har stället du flyttar till haft en samvetsgrann städare och du slipper städa innan du kan flytta in. Utpumpad men glad kan du ta ditt nya hem i besittning och i lugnare takt ta och packa upp, bestämma var möbler och saker ska placeras och kanske t o m hinna med att beställa en flyttpizza från nya stamhaket. Flytta är roligt! Eller så kan du anlita en vettig flyttfirma som packar och flyttar och städar, och bara hasa dig över till drömhemmet. Vad väljer du?

Stort utbud av flyttfirmor i Stockholm

10 jun 2020

Stockholm är den svenska stad som är allra mest tilldragande. Som andra huvudstäder i världen så har Stockholm en speciell attraktionskraft där ett stort utbud av nöje, arbetstillfällen och möjlighet till studier samtliga bidrar till varför många väljer att flytta till staden. Det gör att Stockholm är den som växer snabbast och mest i Sverige. Folk flyttar till Stockholm - och man flyttar inom staden.

Det senare är intressant. Få städer i Sverige - om ens någon - har lika stort antal flyttar inom sig. Det är en effekt av bostadssituationen: dels så finns det få bostäder att hyra och dels så finns en möjlighet att tjäna pengar genom att flytta - stora sådana. Flyttar man till Stockholm så får man, rent krasst, också vara beredd på att flytta. Åtminstone om man är ung och ännu inte har tillräckligt med pengar för att kunna köpa sig in på bostadsmarknaden.

Och - har man det så innebär det också, i många fall, att man flyttar. Man köper exempelvis en bostad, bor där i några år, säljer den och köper en ny, större bostad - ett hjul som sedan fortsätter att rulla till dess att man hittar- och köper den bostad som passar den familjesituation man då befinner sig i. Flyttar, flyttar och åter flyttar.

Detta eviga flyttande har skapat en lukrativ bransch där många flyttföretag är verksamma - och fullt sysselsatta. Det är dessa flyttfirmor vi ska titta lite närmare på här. Det finns nämligen vissa saker som man bör vara medveten om då det handlar om att anlita en flyttfirma i Stockholm. Vi tänkte gå igenom några av dessa saker.

Så hittar du rätt flyttfirma i Stockholm

Först och främst så ska vi säga att kvaliteten är ytterst varierande mellan flyttföretag. Detta skapar problem. Ska man flytta och väljer professionell hjälp så vill man också ha just professionalism - man vill inte se att saker går sönder, att föremål försvinner eller att exempelvis textilier blir smutsiga. Har man större otympliga föremål - ett piano - eller värdefulla föremål - konst, smycken, elektronik - så blir behovet av professionalism än mer viktigt. Hur ska man då tänka - hur ska man veta att den flyttfirma man anlitar verkligen kan leverera kvalitet och genomföra en flytt utan problem samt inom den överenskomna tiden?

Det första man ska titta efter är priset. Att ta in offerter är en extremt viktig sak. Ju fler företag man kontaktar, desto bättre bild får man av vilket pris som är rimligt att betala. De flesta erbjuder gratis offerter så det är inte alls så tidskrävande att begära in sådana.

Vårt råd här är att man går upp några kronor. De flesta flyttföretag ligger på ganska snarlika prisnivåer och det gör saken enklare. Du stryker de dyraste företagen - och du tar även bort de billigaste. De senare är ofta de som erbjuder sämst tjänster; de måste använda ett billigt pris som lockbete och den summa man betalar motsvarar sällan kvaliteten man förväntar sig.

Välj en erfaren flyttfirma i Stockholm

Det andra man ska tänka på är att erfarenhet lönar sig. En erfaren flyttfirma vet hur man bär, de planerar flytten från grunden, de har tillräckligt med manskap för att klara av att genomföra flytten smidigt och de har bättre fordon som rymmer ett större bohag. Erfarenhet är viktig inom alla områden - då det kommer till flyttar så är det väsentligt och något som definitivt skiljer en del agnar från vetet.

Summa summarum hittills: anlita inte den billigaste flyttfirman och se till att söka efter erfarenhet. Den sista punkten du ska kolla efter är den som kommer att leda dig rätt: tidigare kunder.

Ring så många referenser som möjligt

Vilka har anlitat flyttfirman? I en stad som Stockholm där alltså så pass många dagliga flyttar sker så borde onekligen varje flyttfirma kunna visa upp ett ganska gediget batteri av referenser, eller hur? Så är inte fallet - och det är något du ska vända till din fördel. Kort sagt: utgår från att om det inte finns några referenser för dig att ringa så har företaget någonting att dölja.

Referenser är idag det bästa sättet att visa upp sitt företag från den bästa sidan. Flyttfirmor som visar upp referenser, som delar ut nummer till tidigare kunder och som uppmuntrar dig att ringa sådana är de som har fattat galoppen. De vet att varje uppdrag som genomförs på ett korrekt sätt kommer att ge en nöjd kund - en kund som vill rekommendera dem vidare till andra.

Företag inom flyttbranschen som inte agerar på detta sätt har antingen något att dölja, eller också så har de inte förstått vikten av referenser. Oavsett vilket så är rådet att du väljer bort sådana företag. Du ska, helt enkelt, välja en erfaren flyttfirma i Stockholm som kan visa upp sin erfarenhet genom att lämna nummer till tidigare kunder. Så går du tillväga för att hitta ett flyttföretag som kan ta ditt bohag från plats A till plats B på bästa möjliga sätt, till ett rimligt pris.

Innan vi avslutar ska vi även nämna att Rut-avdraget numera går att använda i samband med en flytt. Det gör att du kan dra av 50% av den totala kostnaden för arbetet. För att detta ska vara möjligt så ska företaget vara registrerat för F-skatt. Det ska du alltså se till att det finns om du vill använda denna generösa skatterabatt.

Behov av extra förvaring?

22 maj 2020

För mycket prylar och för lite plats - det är ett problem många kan känna igen sig i. Men det är ju inte alltid man har lust att rensa bort en massa saker för det. Hyr ett extra förråd istället!

Får du också kriga dig in i förrådet, källaren eller på vinden varje gång du ska plocka fram vinterkläder till barnen, resväskor inför semesterresan eller kanske juldekorationerna som gömmer sig någonstans där inne? Önskar du ibland att du hade ett extra förvaringsutrymme? Det går faktiskt att ordna - utan problem! Hyra av extra förråd har blivit allt vanligare de senaste åren, och företag som erbjuder trygga och säkra förvaringsutrymmen mot en månatlig hyra finns i så gott som alla svenska städer - såväl större som mindre. Naturligtvis är det lite enklare att hyra förråd i Göteborg, Stockholm, Malmö eller någon annan storstad där du har lite fler alternativ att välja mellan, men i regel brukar det inte vara några problem att hitta en uthyrare även på mindre orter.

Flytta utomlands? Magasinera ditt bohag!

Ett extra förråd kan komma väl till användning om du ska flytta också. Kanske blir det ett glapp mellan utflytten från din gamla bostad, och inflytten i den nya. Då kan det vara bra att kunna magasinera alla dina möbler och tillhörigheter någonstans. Många väljer också att hyra ett förråd eller magasineringsutrymme när de ska flytta utomlands, eller om man bara ska vara bortrest väldigt länge och kanske säga upp eller hyra ut sin bostad under tiden. Hos de flesta uthyrningsfirmor kan du välja både korttids- och långtidsuthyrning, så att det passar just dina behov.

Att tänka på när man hyr förråd

Innan du tecknar ett hyresavtal på ett förråd är det viktigt att du försäkrar dig om att leverantören i fråga är en seriös och professionell firma. Ditt förrådsutrymme ska förstås ha ordentliga lås, vara skyddat från eventuell fukt och vara bra ventilerat. Dessutom bör det finnas kameraövervakning för att verkligen kunna garantera att dina prylar är i säkert förvar. Övervakningsutrustning och larm är något som finns hos de allra flesta professionella uthyrarna idag. Att hyra förråd av en firma kostar förstås en slant varje månad, och vill du komma lite billigare undan kan det vara ett alternativ att istället hyra av en privatperson. Ska du göra det är det dock extra viktigt att se över förrådets skick, hur säkert det verkar och vilka villkor som står i hyreskontraktet.

← Äldre inlägg