Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Är du i behov av en flyttfirma i Södertälje?

Södertälje har liksom andra större svenska städer en naturlig rörelse gällande byten av bostäder. Folk flyttar, helt enkelt och man gör detta av olika skäl såsom att man träffat en ny partner, att man separerar, att man kanske flyttar från en hyresbostad till en bostadsrätt, från lägenhet till villa eller för att man behöver en större- eller mindre bostad. Kort sagt; en flytt är något som är vanligt förekommande och Södertälje har  - återigen liksom andra större svenska städer – även ett stort utbud av verksamma flyttföretag.

Det vi tänkte göra här är att försöka reda ut lite kring hur man ska tänka om man står inför att flytta och behöver hjälp av en flyttfirma i Södertälje. För det finns i och med det stora utbudet också en väldigt varierande kvalitet och då det gäller en så viktig sak som en flytt – det handlar trots allt om ett liv nedpackat i kartonger! – så kan man inte vara nog försiktig vid sitt val. Kort och gott; ska du anlita en flyttfirma i Södertälje så bör du basera ditt val på dessa punkter:

  • Vilka jobbar? Hur ser personalen ut? Är det ett gäng killar som ser ut att vara samlade enbart för din flytt eller ser de ut att vara professionella yrkesmän? Besök en flyttfirma och bilda dig en uppfattning innan.
  • Hur mycket kostar det? En fördel gällande en  flyttfirma i Södertälje är priset och att detta är relativt lågt beror på den konkurrens som finns i staden. Dock! Fäst inte för stor vikt vid priset och låt dig inte frestas av det billigaste; ett sådant brukar sällan betala sig i form av ett kvalitativt jobb. Ta in offerter, jämför priser – men försök att välja en flyttfirma mer efter kompetens än efter ett lågt pris. Kompetens som du hittar genom nästa punkt:
  • Referenser. Ett måste. Du bör ta dig tid – det handlar om en halvtimme; max – att ringa till kunder som anlitat flyttfirman tidigare. Genom detta så får du en bredare bild och du kan direkt se om det handlar om en säker och pålitlig flyttfirma eller ett företag som bör undvikas. Inga referenser – inget uppdrag; var tuff gällande denna punkt.
  • Vad ingår? Kan man tänka sig att packa dina saker i kartonger för en extra summa, kan man ordna med magasinering och kan man packa upp dina saker? Hör dig för, ju fler tjänster man kan erbjuda dig – desto bättre är det.
  • Fordon. Slutligen bör du se vilka fordon som finns tillgängliga och hur säkra – och stora – dessa är.
9 Nov 2016