Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Bästa och smidigaste flytten är med flyttfirma

Om du har flyttat några gånger, då vet du hur det är att kånka på möbler. Har man säng och soffa och tunga bokhyllor är det många tunga möbler. Bor man dessutom i ett flerfamiljshus och även ska flytta in i ett flerfamiljshus kan man vara tvungen att kånka uppför fler trappor två gånger. Det är väldigt få förunnat att kunna slänga eller skänka bort alla möbler och köpa nya när man flyttar in, även om det kan kännas frestande lätt och enkelt att göra så.

Skruva isär möblerna innan flytten

Det kan vara en bra idé att skruva isär möblerna innan du flyttar. Särskilt gäller detta om du har flera Ikea-möbler. På så sätt får du mer utrymme i flyttbilen. Dessutom blir det lättare för alla som ska bära möblerna om de är isärskruvade och kanske dessutom i platta paket. Då är det inte alls särskilt svårt att bära på dem.

Anlita flyttfirma för flytten

Vill du så kan du anlita en flyttfirma för hela flytten. Och så snart som du har ett datum och du vet när du kan flytta in, bör du boka flyttfirma eller flyttbil så att du alldeles säkert vet att du har en flyttfirma eller bil just den dagen som du behöver det. Sedan kan du behöva tänka på hur du vill anlita dem; vill du anlita dem för hela flytten, eller bara en del av den? Vill du bara ha hjälp med packning, att bära på möbler eller enbart få hjälp med flyttstädningen? Eller så kanske du vill ha hjälp med allting? Då är det enda som du behöver oroa dig för, är att flyttbilen och du själv hittar till den nya adressen. Sedan är det bara att lämna över nycklarna; både de gamla nycklarna så att städfirman kommer in och kan städa efteråt, och till den nya bostaden så att flyttfirman kommer in och kan ställa alla saker i den.

Bor du i Södertälje?

Om du bor i Södertälje kan du anlita en lokal flyttfirma. Det brukar minska kostnaderna som flyttfirman kan ta när de ska reda till och från din bostad. Det brukar också underlätta om de ska hitta till en ny adress. Då är det bra om de hittar lätt i Södertälje och kan alla gator och adresser. När du ska välja flyttfirma, välj då någon som har till exempel ansvarsförsäkring. Läs mer här.

14 Mar 2019