Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Behov av extra förvaring?

För mycket prylar och för lite plats - det är ett problem många kan känna igen sig i. Men det är ju inte alltid man har lust att rensa bort en massa saker för det. Hyr ett extra förråd istället!

Får du också kriga dig in i förrådet, källaren eller på vinden varje gång du ska plocka fram vinterkläder till barnen, resväskor inför semesterresan eller kanske juldekorationerna som gömmer sig någonstans där inne? Önskar du ibland att du hade ett extra förvaringsutrymme? Det går faktiskt att ordna - utan problem! Hyra av extra förråd har blivit allt vanligare de senaste åren, och företag som erbjuder trygga och säkra förvaringsutrymmen mot en månatlig hyra finns i så gott som alla svenska städer - såväl större som mindre. Naturligtvis är det lite enklare att hyra förråd i Göteborg, Stockholm, Malmö eller någon annan storstad där du har lite fler alternativ att välja mellan, men i regel brukar det inte vara några problem att hitta en uthyrare även på mindre orter.

Flytta utomlands? Magasinera ditt bohag!

Ett extra förråd kan komma väl till användning om du ska flytta också. Kanske blir det ett glapp mellan utflytten från din gamla bostad, och inflytten i den nya. Då kan det vara bra att kunna magasinera alla dina möbler och tillhörigheter någonstans. Många väljer också att hyra ett förråd eller magasineringsutrymme när de ska flytta utomlands, eller om man bara ska vara bortrest väldigt länge och kanske säga upp eller hyra ut sin bostad under tiden. Hos de flesta uthyrningsfirmor kan du välja både korttids- och långtidsuthyrning, så att det passar just dina behov.

Att tänka på när man hyr förråd

Innan du tecknar ett hyresavtal på ett förråd är det viktigt att du försäkrar dig om att leverantören i fråga är en seriös och professionell firma. Ditt förrådsutrymme ska förstås ha ordentliga lås, vara skyddat från eventuell fukt och vara bra ventilerat. Dessutom bör det finnas kameraövervakning för att verkligen kunna garantera att dina prylar är i säkert förvar. Övervakningsutrustning och larm är något som finns hos de allra flesta professionella uthyrarna idag. Att hyra förråd av en firma kostar förstås en slant varje månad, och vill du komma lite billigare undan kan det vara ett alternativ att istället hyra av en privatperson. Ska du göra det är det dock extra viktigt att se över förrådets skick, hur säkert det verkar och vilka villkor som står i hyreskontraktet.

22 May 2020