Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Dags att flytta?

En flytt drar med sig en massa saker som måste göras. Adress, elavtal och massor av andra abonnemang ska ändras. Det ska slängas saker och hemmet ska tömmas, flyttas ur och städas i varje vrå.

Innan det är dags att köra igång hela cirkusen är det bra att sätta sig ner och planera. Tänk igenom allt i minsta detalj. Gör en lista. Titta sedan på varje enskild sak och se om något kan slopas. Det betyder inte att det inte ska göras. Men man kanske kan slippa att göra det själv. För det finns en hel del man kan få hjälp med. En del från familj och vänner och annat från företag som har flytt som sin specialitet.

Att anlita flyttstädning

En början är att googla på exempelvis flyttstädning i Stockholm. Troligtvis kommer det att dyka upp en hel del förslag. Läs noga och sålla. Välj sedan några företag som kontaktas. Något som är viktigt att tänka på är att verkligen tömma bostaden på saker. Det ingår sällan i företagens tjänster att tömma och slänga saker. Då handlar det ofta mera om sanering än flytt.

De städar allt från golv till tak. Rengör ugnen och städar ur kyl och frys. Torkar av lister och öppna ytor. Torkar ur skåp och lådor. Rengör badrummen, vilket även inkluderar avlopp. Även ventilationsfläktar och fläkten vid spisen rengörs noga. Det bästa är att om hyresvärden eller köparen inte är nöjda med städningen kontaktar man städfirman igen. De får då göra om det som inte blivit bra. Läs mer om flyttstädning på denna sida: http://www.flyttstädningstockholm.org 

10 Nov 2020