Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Därför bör du anlita en flyttfirma i Solna

Ska du flytta till eller från Solna? Många väljer att anlita en flyttfirma i Solna för att få hjälp, och för vissa är skälen starkare än andra. Flyttar du till exempel öster- eller söderifrån kan det kännas svårt att manövrera en stor flyttbil i centrala delar av Stockholm på egen hand. Bara det kan vara skäl att anlita hjälp för flytten. Läs vidare för att få reda på fler.

Trafiken

Trafiken är en anledning till att många väljer att anlita en flyttfirma, och särskilt då i Solna och Stockholm, som är vältrafikerade platser. Att manövrera en lastbil i rusningstrafik är kanske inget man vill göra om man inte är en van förare. Flyttar man norrifrån, till exempel Uppsala, är det potentiellt ganska lite trafik man riskerar att stöta på. Om man däremot kommer söder- eller österifrån, och måste åka på riktigt vältrafikerade vägar, kanske det känns mer bekvämt att leja ut flytten på firma, istället för att göra det själv.

Tungt bohag

Visst – de allra flesta fastigheterna i Solna har en hiss. Men om detta inte finns, och du behöver gå flertalet trappor med tungt bohag, kan hjälpen från en flyttfirma krävas. Visserligen kan du ta hjälp av vänner också, men tänk på att flyttfirmor har erfarenhet och dessutom försäkring ifall något skulle hända. Åtminstone ska de ha en försäkring – det finns oseriösa aktörer på marknaden, även om risken bör vara liten att du skulle stöta på en sådan. Fråga gärna om detta innan du anlitar någon för att förvissa dig om att firman du anlitar är seriös. Med en försäkring till ett högt belopp kan du känna dig trygg när flyttfirman arbetar.

Stort utbud

Visst, ett stort utbud av firmor är inte enbart en anledning i sig att anlita en flyttfirma, men det talar gott av flera skäl:

  • Du kan hitta en riktigt bra aktör. Med ett stort utbud och många aktörer att välja mellan är sannolikheten hög att du hittar en flyttfirma du är nöjd med. En firma man är nöjd med innebär för de flesta erfarna medarbetare och ett rimligt pris på arbetet.
  • Ta in flera offerter. Att kunna ta in flera offerter gör att du kan vara säker på att du betalar ett marknadsmässigt pris. Det gör också så att du, om du är en god förhandlare, kan få ner priserna genom att ställa offerterna mot varandra. Dock är det här en taktik man bör vara försiktig med.

Inom Solnas gränser finns ungefär 70 000 invånare, vilket bara det medför ett hyfsat stort utbud av firmor. Det finns dock givetvis inget som hindrar dig från att använda dig av utbudet i Stockholm, där landets största utbud troligen finns.

15 Feb 2018