Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

De här aktörerna kan hjälpa dig med en flytt till Sollentuna

Ska du flytta till Sollentuna? Att klara av en flytt helt på egen hand är det få som gör. De flesta väljer att ta hjälp i någon form, oavsett om det är en flyttfirma, en mäklare eller en städfirma som sköter flyttstädningen. I den här texten nämner vi aktörer du kan ta hjälp utav om du ska flytta till Sollentuna.

Flyttfirma

Det är inte alla som väljer att ta hjälp av en flyttfirma vid en flytt – men det är många. Särskilt attraktivt har det blivit sedan det började omfattas av rutavdragets regelverk. Tänk dock på att själva kostnaderna för flyttbilen inte är avdragsgillt. Med tanke på att det kan bli ganska dyrt att anlita en flyttfirma utan avdrag är det många som välkomnar detta – inte minst flyttfirmorna själva.

Mäklare

Att sälja sin bostad själv är visserligen möjligt, men de flesta väljer att ta hjälp av en mäklare. Om du, inför flytten till Sollentuna, planerar att sälja den själv krävs det att du gör mer jobb på egen hand – men att du också kommer billigare undan. Det finns inga krav på att man måste använda sig av en mäklare för att sälja sin bostad – men det blir betydligt enklare. Precis som att anlita en flyttfirma eller en städfirma för flyttstädningen. Om inte annat kommer du säkert att ha kontakt med en mäklare när du ska köpa den nya bostaden i Sollentuna (om du inte ska hyra givetvis).

Städfirma

Om du inte tar hjälp av en flyttfirma i Sollentuna kan det åtminstone vara skönt att låta en städfirma sköta flyttstädningen i din gamla bostad. När du har packat alla lådor, lyft in alla tunga saker i bilen samt kategoriserat och sorterat är det skönt att överlåta den sista biten till någon annan. En flyttstädning är inte som en vanlig söndagsstädning – det är nu det som vanligen inte omfattas av vanlig hemstädning ska rengöras. Utrymmena bakom vitvaror och ventilationsmynningar är exempel på detta.

Sollentuna kommun

Om du ska flytta till en hyresrätt är det möjligt att du tar hjälp av Sollentuna kommun, vars bolag Sollentunahem förmedlar hyresrätter. Ska du hitta en bostad den här vägen får du dock vara beredd på att vänta länge – kanske i flera år. Många vittnar om att det har köat i många år och inte får någon lägenhet, trots aktivt sökande. Vill man flytta till Sollentuna någorlunda snabbt är en bostadsrätt troligen det bästa valet – alternativt att hyra i andra hand.

11 Oct 2017