Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Det behöver inte vara så dyrt att ta hjälp med flyttstädningen

Är ni mitt uppe i planeringen inför en flytt? Att flytta är oftast både tidskrävande och utmattande, men det finns saker som kan underlätta - till exempel att ta hjälp med flyttstädningen.

Att flytta är både roligt och tråkigt på samma gång. Det är roligt att få börja ett nytt kapitel i livet men kan vara tråkigt att rensa, packa och bära. Om man nu inte anlitar en flyttfirma och låter dem sköta både packning och kånkande förstås! När den gamla lägenheten väl är tom är det dags för det kanske tråkigaste av allt, nämligen flyttstädningen. Att flyttstäda är inte samma sak som en vanlig veckostädning. Det kräver planering och tar många timmar att utföra. Alla ytor ska rengöras - både synliga och dolda sådana. Bäst är att börja i tid och exempelvis torka ur tomma skåp och rengöra ugnen samtidigt som man packar. Det ska också städas under badkar och bakom spis, kyl och frys. Tak och väggar ska torkas av och fönster ska putsas. Slarvar man och hyresvärden eller de nya hyresgästerna ej är nöjda så riskerar att behöva betala för en städfirma.

Mindre stress i flyttkaoset

Bättre är då att anlita en städfirma från början, i vilket fall man själv har en chan att kunna påverka priset. Dessutom kan man i stället ägna sig åt de trevliga momenten i flytten, som att packa upp i den nya bostaden. Men viktigast är nästan att man slipper all den stress som det annars innebär att flytta; speciellt då man inte sällan behöver sköta jobb och familj på samma gång. Eftersom man får nyttja RUT-avdraget behöver det inte bli så dyrt att anlita en städfirma. Kanske kan det också vara värt att betala lite extra för att de ska städa vinds- och källarförråd som det annars är lätt att glömma bort.

Flyttstädning med garanti

Fråga runt bland vänner och grannar om de har någon städfirma att rekommendera, eller leta reda på en online. Ta gärna emot offerter från ett par olika firmor specialiserade på flyttstädning i Malmö och jämför sedan priserna. Innan en offert lämnas är det vanligt att firman i fråga kommer på ett kostnadsfritt hembesök. Detta för att bilda sig en uppfattning om hur lång tid det kan ta att städa bostaden och eventuella tillhörande förråd. Var noga med att det ska ingå garanti eller omstädning ifall att någon skulle klaga och ge flyttstädningen underkänt.

7 Jul 2020