Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Drömmen om ett nytt boende börjar här

En flytt kan vara början på något fantastiskt, en dröm som blir sann. Det kan ske med hjälp av en flyttfirma eller en fullstuvad bil som hostar iväg mot framtiden. Ska du flytta? Läs mer här!

Flyttar gör man allt oftare både inom och utanför Sverige. Idag flyttar människor många gånger i sitt liv och då är valet av flyttfirma viktigt. Man kan välja billigaste möjliga modellen och sköta allt själv med egen bil, eller kanske ännu hellre en kompis bil. Hyra bil går ju förstås också bra. Annars finns mängder med olika alternativ hos olika flyttfirmor. Det kan till och med vara billigare, inte bara enklare, att låta en firma ta hand om saken. Flyttfirmor har en erfarenhet som vida överträffar vanliga dödligas. De packar och bär och sorterar så att allt kommer på sin plats omedelbart. Dessutom är det helt, vilket man inte alltid kan vara säker på när man själv väljer att ta på sig ansvaret. Eller om det nu är ens kompisar som tappar diverse ovärderligt arvegods, om man nu är lycklig ägare till något sådant. Man får helt enkelt sina saker i ordning utan problem och snabbt dessutom.

Kartonger och en soffa

Olika sätt att flytta

Är det då dyrt att flytta? Eller krångligt? Hur ska man egentligen tänka kring det här? Det beror på vad man jämför med så klart. Är man student och behöver en flyttfirma i Linköping till exempel, så kan man få RUT-avdrag. Pensionärer kan ofta få rabatt. Man kan välja att packa och bära allt själv och så sköter firman enbart transporten. Detta kan vara smidigt när man har få och inte så tunga saker, eller om du är ung och stark, eller bara vill imponera på din omgivning. Andra möjligheter är att man bara packar och flyttfirman både bär och kör ens ägodelar till den nya bostaden.

En lyxig flytt

Lyxvarianten består i att man enbart lämnar nyckeln till sin gamla bostad och själv kör sin limousin eller vad man nu väljer för färdmedel till den nya bostaden och flyttfirman sköter allt med flytten. Smidigt är bara förnamnet, man slipper såväl onda ryggar som knän. Det är helt enkelt så att man får välja huruvida man vill imponera på sin omgivning med sina muskler, eller sin limousin, fast med tanke på miljön och hälsoaspekten så är nog musklerna att föredra. Det är dock svårt att bära möbler själv så det finns tillfällen när en flyttfirma är nödvändig och välkommen. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.flyttfirmalinköping.se

12 Mar 2020