Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Du behöver inte stanna i Sverige

Unga människor som kanske haft problem med att genomföra sin gymnasiala studier löper en allt större risk att fastna i arbetslöshet som i sin tur leder till ett utanförskap. Tyvärr så har kraven ökat och samtidigt som industrierna i Sverige i en allt större utsträckning väljer att förlägga sina verksamheter till andra länder så finns det – helt enkelt – inte lika många jobb att få som ung och outbildad längre. Förr om åren så kunde man kanske klara sig ändå; man kunde knacka på dörren till den lokala fabriken och dagen efter stå där vid det löpande bandet för att uträtta ett förvärv. Så är det alltså inte längre och frågan här är vad man som ung kan göra för att förbättra sina odds och slå sig in på den tuffa arbetsmarknaden. 

Plugga utomlands?

Det är här väldigt enkelt att peka mot närmaste skolbänk och säga till dessa personer att sätta igång att läsa upp sina betyg. Det fungerar dock inte riktigt så i praktiken; alla människor är inte födda akademiker och om vi dessutom talar om unga människor så är kan saker som skoltrötthet även spela en stor roll. Ett tids som man kan dessa personer – de som inte vill studera och läsa upp sina betyg; åtminstone inte direkt efter gymnasiet – är att genomföra en utlandsflytt och här kan vi även ställa in GPSen på ett specifikt land som stavas Norge. 

Tjäna pengar i Norge

En utlandsflytt till Norge ger garanterat jobb och dessutom ett välbetalt sådant och om man dessutom lägger till att svenskar har ett gott rykte i landet så blir denna utlandsflytt än mer intressant. Svenskar som genomför en utlandsflytt har dessutom fördelen av att tala ett närbesläktat språk och kan därmed lära sig – och förstå – norska på en väldigt kort tid. Man kan här dra paralleller till en liknande situation som var på tapeten för några år sedan men då Sverige istället var destinationen för en utlandsflytt från ett grannland. 

Flytta till Norge?

Man brukar nämligen säga – med viss skämtsamhet – att Finland byggde vår industri och detta är faktiskt ett påstående där en del sanning ligger. Utan arbetskraft från vårt östra grannland så hade vi aldrig kunnat blomma rent industrimässigt och det är i det läget som Norge befinner sig nu. Vilka yrken kan man då söka om man överväger en utlandsflytt till Norge? 

Flytta till Norge!

Ja, här kan det egentligen handla om vad som helst; serviceyrken, jobb inom hantverk, arbeten som rör butik... Norge behöver – och anställer – inom de flesta områden och då unga norskar, generellt sätt, är lite lata och bekväma så ligger dörren helt öppen för svenska ungdomar. Fastna inte i arbetslöshetens klor utan se till att chansa lite.

Vill du inte studera i dagsläget så genomför en utlandsflytt till Norge för att arbeta och skaffa dig lite perspektiv på tillvaron och vad du vill göra med ditt liv; att du tjänar pengar under tiden är en väldigt bra bonus, eller hur? Läs mer om utlandsflytt på: http://www.utlandsflytt.net.

24 Mar 2018