Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Du kan påverka priset för en flyttfirma

Det finns ett klart värde i att anlita en flyttfirma i dagens läge och detta av den enkla anledningen att man som kund sitter med trumf på hand. Det finns väldigt många verksamma flyttfirmor och därför kan man som kund spela ut dessa mot varandra och välja en flyttfirma som erbjuder ett lägre pris än vad konkurrenterna gör.

Här ska man dessutom addera att det relativt nyligen blivit än billigare att anlita en flyttfirma också, tack vare att flyttjänster inkluderats i RUT-avdraget. Ska du exempelvis flytta mellan två stycken boenden i till exempel Umeå så kan du använda ditt RUT-avdrag för detta.

Med detta sagt så återgår vi till den konkurrens och det prisvärda som ligger i att jämföra mellan flyttföretag. Här vill vi dock tillägga en lite oroväckande detalj som man som kund bör ställa mot ett billigt pris – nämligen vad man får för sina pengar i slutändan. Kort sagt; man vill inte anlita en flyttfirma och väl på plats i sin nya bostad upptäcka att möbler tagit skada, att porslinet är trasigt eller – än värre – att det saknas värdesaker.

Ett alltför lågt pris indikerar dålig kvalitet

Tyvärr är detta inte ovanligt och det råd vi kan ge är följande: välj inte den billigaste flyttfirma du hittar; välj snarare en lite dyrare – men försök påverka vad som inkluderas. Det är inte omöjligt att du för en lite dyrare summa kan få olika saker inkluderade i priset. Packning – både i- och ur kartonger – flyttstädning och exempelvis magasinering är detaljer som du kan försöka få in som ett slags paketpris.

Oavsett dock så bör du undvika de absolut billigaste alternativen, ett lågt pris brukar tyvärr vara en utmärkt indikator på vilken kvalitet företaget egentligen håller. Det handlar om lockpriser, på samma sätt – men på en annan nivå – som man använt sig av inom mäklarbranschen.

26 Sep 2016