Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

En flytt utan flyttfirma tar tid

Att underskatta den tid som en flytt tar att genomföra är ett vanligt förekommande fenomen och också den enskilt vanligaste anledningen till att många privatpersoner inte hinner med att slutföra en sådan på den överenskomna tiden. Det vill säga; man tvingas betala en ersättning till de nya ägarna och detta allt som oftast i form av en räkning från en städfirma.

 Till syvende och sist så går nämligen varje liten fördröjning vid en flytt ut över det sista – jobbigaste och viktigaste – momentet; nämligen att städa. Varje flytt – förutsatt att man inte kommit överens om något annat med de nya ägarna – ska alltid avslutas med att man genomför en flyttstädning; något man måste avsätta mycket tid för och som således många helt missar.

Om vi nedan radar upp några av de obligatoriska moment som ingår just i en flyttstädning så kan man därigenom också få en klarare bild av hur mycket tid som verkligen måste avsättas för ändamålet.

  • Köket. Spisen ska vara rengjord – inuti, bakom, och mellan plattorna. Kylen ska vara ren och fräsch. Frysen ska frostas av och därefter rengöras med samma noggrannhet som ovan nämnda kylskåp. Golven ska torkas och dammsugas. Luckor torkas av och likaså gäller alla lådor och hyllor.
  • Samma procedur och noggrannhet krävs här. Dusch och/eller badkar måste vara ordentlig rengjorda. Golvbrunnar och avlopp ska rensas. Handfat ska rengöras och vara fritt från tvålrester, fett och tandkräm. Kakel och klinkers ska skina och speglar ska vara ordentlig avtorkade – gärna med samma verktyg som nästa punkt.
  • Fönsterputs. Alla fönster ska putsas och detta gäller samtliga sidor. Vanliga fönster har fyra sidor och därmed så måste de öppnas och rengöras även invändigt.
  • Golv, lister, vägguttag. Här måste allting vara riktig fritt från damm. Gällande golven så ska dessa – naturligtvis – även torkas efter avslutad dammsugning.

Anlita en billig flyttfirma i Stockholm

Sett till allt detta så kan man också förstå varför man bör avsätta den största delen av sin tidsdisponering just till flyttstädningen. Det som brukar göra en detta svårt är att man redan innan har en ganska tight sådan och att man ofta brukar flytta under loppet av en helg – om kanske lördag-söndag och att man även påverkas av i vilken stad denna flytt ska äga rum.

Med detta menar vi att exempelvis trafiken i Stockholm kan spela en avgörande roll i vad man hinner med och det är också i just Stockholm där man ser att flest flyttar inte slutförs på ett tillfredsställande sätt. Om detta beror på just trafiken eller dålig planering låter vi vara osagt; men klart står i alla fall att det inte borde vara så. I Stockholm har man nämligen bäst möjligheter att anlita en flyttfirma till ett billigt pris.

Tack vare konkurrensen i Stockholm så har man där inga problem att hitta dels en billig flyttfirma och dels också en billig städfirma som gör en flytt väldigt mycket smidigare och bekvämare. Man har således en klar fördel av att flytta i Stockholm – åtminstone om man ser till den externa hjälp, flyttfirma- städfirma, som finns till hands. Väljer man att genomföra en flytt utan en flyttfirma i Stockholm så har man en nackdel som ligger i trafiken, bristen på parkeringsplatser och svårigheten som finns i att hitta ett lämpligt fordon. Det mesta går dock att lösa och som vi nämnde ovan – är man beredd att avsätta tid så går en flytt att genomföra på egen hand på ett bra sätt även i vår huvudstad.

Läs mer på www.stockholmflyttfirmor.se.

11 Jun 2017