Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

En flyttfirma i Norrköping kan lösa flytten

Står du inför behov av en flyttfirma i Norrköping? Flytta är oftast spännande och något man ser fram emot, men kanske inte just själva flytten av möbler. En flyttfirma underlättar flytten.

Flytta är oftast spännande. Det är en ny bostad som väntar och man vill komma igång med att inreda och fixa i ordning. Själva flyttandet av möbler och prylar är sällan det roliga. Det är alltid mycket att tänka på vid en flytt och väljer man att anlita en flyttfirma i Norrköping blir livet smidigare. Dessutom slipper man engagera vänner och familj samt slita på ryggen. Flyttfirmor har också försäkringar och idag råder det konkurrens på marknaden så det behöver inte alls blir så dyrt. Då får man mer tid över till den nya bostaden och slipper ta ledig från jobbet.

Checklista inför flytten

Det är mer som ska till vid en flytt än bara själva flyttandet av saker. Därför är det bra att skriva en checklista så man inte vaknar mitt i natten och inser man glömt adressändra eller teckna en ny hemförsäkring.

Så här kan en checklista se ut:

  • Flyttanmälan och eftersändning av post.
  • Flytta hemförsäkringen, se till att den är anpassad efter den nya bostaden.
  • Flytta el och internet
  • Se över avtal för sopor och vatten
  • Ska ni flytta ihop och bli sambos så är det en bra idé med samboavtal
  • Boka tid för slutbesiktning om det är hyresrätt

Missa inte förberedelserna inför flytten

Väljer du en flyttfirma så kommer de ge dig instruktioner för vad du behöver tänka på när du packar ner och hjälpa till med att ordna flyttkartonger. Ska du göra allt själv så se till att planera packningen. Skaffa dig tillräckligt med flyttkartonger, det går att köpa begagnade flyttkartonger. När du packar ner, tänk på vikten och se till att inte ömtåliga saker hamnar i botten. Det underlättar mycket om man är noga med att märka upp kartongerna med ömtåligt och vilket rum de tillhör. Se till att inte packa ned sådant du kommer behöva. Det är också bra att se till att ha en flyttväska där du kan stoppa ner det sista från exempelvis badrummet. Borsta tänderna vill man gärna göra även på flyttdagen. Boka din flyttbil i tid, framför allt om det är i tider då studenter flyttar. När det kommer till slutstädningen, tänk då på att lämna städtillbehör så du slipper släpa dessa fram och tillbaka. Slutstädningen är en procedur i sig själv så skriv gärna en checklista för detta också. Läs mer på: https://www.flyttfirmanorrköping.nu

2 Mar 2020