Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Flytt de luxe

Är det dags att flytta? När hösten närmar sig ska många flytta av olika skäl; det kan vara för studier, för nya jobb, för att man blir fler, eller färre. Oavsett orsaken som ligger bakom flytten, innebär det många praktiska saker som ska lösas, saker som ska packas och möbler och lådor som ska flyttas. Sedan måste man göra den viktiga flyttstädningen. Med de utökade Rut-tjänsterna som man kan få reducerat pris på alla sorts flyttjänster ger det utrymme för en mer praktisk och lyxig flytt. Även för de som inte är jätterik. Här listar vi vilka tjänster som du kan anävnda dig av för en mer smidig flytt.

Flytta med flyttfirma

Man kan få göra Rut-avdrag för att anlita en flyttfirma som kommer och hämtar alla sakerna, transporterar dem dit du ska flytta och har allting på plats när du kommer till din nya bostad. Du får packa själv och sortera allt som du behöver sortera, göra dig av med och det som du vill behålla. Den som gillar att packa (jo, det finns sådana) är det en lisa att få göra det. Då får du möjlighet att gå igenom alla dina tillhörigheter. Ska du behålla soppterrinen från moster? Hur gör du med fåtöljen från mammas hem? Ska du behålla den gamla sängen, eller köpa ny? Allt det får du ta ställning till i lugn och ro medan du packar alla dina saker.

Flytta med flyttfirma med allt inkluderat

Vill man inte göra den stora sorteringen, utan vet att du vill ha allt pick-och pack med dig till den nya bostaden, kan anlita en flyttfirma som kommer och packar alla dina saker åt dig, flyttar dem och till och med packar upp alla sakerna innan de ger sig av till nästa bohag som ska flyttas. När de väl har hämtat alla sakerna, kommer flyttstädarna och flyttstädar allt åt dig. Det är ren och skär lyx, då du ger nyckeln till företaget, som sedan lämnar den till rätt person när allt är klart. Det är riktigt lyxig flytt. Med Rut-avdraget får du ner priset och betalar bara hälften av priset.

Flytta och renovera

Många vill renovera innan de flyttar in i den nya bostaden, behöver först renovera innan alla sakerna flyttas in. Då kan en magasinering till exempel i Stockholm, vara på sin plats. På det sättet kan du visserligen flytta sakerna ur den gamla bostaden, men behöver inte ha dem på det nya stället medan du renoverar den nya bostaden. Läs mer här om hur du kan få en magasinering i Stockholm medan du renoverar: http://www.magasineringstockholm.net.

3 Aug 2018