Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Flytta kassaskåp - tips och råd

Alla flyttar är jobbiga, men vissa är betydligt jobbigare än andra. De flesta som någon gång har genomfört en flytt har också efteråt tänkt - aldrig mer - och detta som en direkt följd av att jobben varit fysiskt ansträngande, stressig och mentalt påfrestande. Det som från början var tänkt som ett relativt enkelt projekt blir i slutändan ett inferno av stress och irritation.

En del flyttar innehåller också tunga, otympliga saker som exempelvis pianon, ett vitrinskåp modell större samt kassaskåp. Det senare blir givetvis en gigantisk utmaning. Hur ska man bära sig åt för att flytta kassaskåp - och kan man överhuvudtaget flytta kassaskåp utan att någon gör sig rejält illa?

Man kan definitivt flytta kassaskåp och givetvis så blir storleken och tyngden på detta avgörande i frågan. Vi kommer här nedan att ge några tips om hur du ska agera om du ska flytta kassaskåp - enligt följande:

  • Provlyft. Om ni inte får upp kassaskåpet från golvet så är det läge att börja fundera på andra alternativ - eller fler som kan bära.
  • Mät allt innan. Hur pass stora passager finns, kommer kassaskåpet ut genom dörren och är det möjligt att bära det nedför eventuella trappor. Mät alltid och räkna på om det fungerar!
  • Skydd och utrustning. Ska ni bära ett kassaskåp så bär ni använda remmar för mer säkerhet och för en jämnare fördelning av vikten er emellan. Skor? Vi skulle definitivt lägga bort allt vad sneakers heter och se till att ha skor med stålhätta. Kassaskåp mot fötter är något som innebär fruktansvärda skador.
  • Ta hjälp. Det bästa rådet vi kan ge handlar om att köpa dig fri. Kort sagt: varför ska du och dina kompisar utsätta er för risken med skador och för det enorm tunga jobb som det faktiskt innebär att flytta kassaskåp? Det finns företag specialiserade på tunga lyft och tunghantering som kan hjälpa dig att både lyfta, bära och transportera ditt kassaskåp. Det är det säkra och trygga valet. Och - det är också en investering.
25 May 2023