Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Flytthjälp med städning en bra start på ditt nya liv

Ett bra slut bäddar för en lyckad nystart. När du ska lämna din gamla bostad och starta ditt nya liv i ditt nya hem vill du bara blicka framåt. Inget kan suga musten ur en nystsart i ditt nya hem som tjafs om städningen i ditt gamla boende.

Har du flyttat från en adress i Stockholm till en annan kan det ta både lång tid och onödig ork att åka fram och tillbaka över staden och städa om och om igen. Och att vänta på att bli inspekterad och diskutera resultatet av din städning!

Du som är van att flytta vet hur krävande det kan vara att städa ur sin gamla bostad.

Den nya som ska flytta in har rätt att göra det i ett rent hem och ställa krav på hur du städat. Inte så konstigt. Du ville säkert också ha det rent när du skulle flytta in.

När du ska flyttstäda är det förstås inte du själv som avgör om din flyttstädning är tillräckligt bra. Det avgör den som ska flytta in efter dig, eller hyresvärden. De kan ha höga förväntningar och det har de rätt att ha. Ibland kan det kännas som om de aldrig kommer att bli nöjda. När du tror att du inte missat något får du klagomål på fett i filtret i köksfläkten!

Om du bor i Stockholm med långa pendlingsavstånd kan det vara klokt att anlita en städfirma som gör flyttstädningen åt dig så fort du har flyttat ut. När du köper proffshjälp slipper du oroa dig och kan koncentrera dig på ditt nya liv i ditt nya hem istället. Seriösa städfirmor vet vad som krävs för att göra en tillräckligt bra flyttstäding. Du kan lugnt packa upp finglasen i din nya bostad och höra hur favoritmusiken låter medan tapetklistret torkar.

Under tiden fixar städfirman allt från golvlisterna i ditt gamla vardagsrum till kakelfogarna i köket och ungsplåtarna du aldrig fått riktigt rena.

Garantera att du blir nöjd

De flesta städfirmor i Stockholm ska kunna lämna garanti på den städtjänst de säljer. Du ska kunna känna dig säker på att den städning du betalar för blir tillräckligt bra. Om du, eller den som flyttar in efter dig, inte skulle bli nöjd med flyttstädningen brukar städföretaget åka tillbaka och fixa problemet. Men för säkerhets skull - kolla alltid att du har garanti innan du anlitar en firma. En sådan här garanti bör ingå i priset.

10 May 2016