Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Flyttstädning i Solna gör flytten roligare

Är det dags att flytta? Då har du antagligen väldigt många olika tankar i huvudet just nu. Dels drömmar om vad flytten kommer att innebära, med extra rum, närhet till jobb och skola, men också kanske en viss oro inför själva flytten och allt vad den innebär. För de flesta är en flytt en blandning av glädje och stress. För dig som bor i Solna och ska flytta har vi dock ett tips på hur du kan göra flytten betydligt mindre ansträngande – anlita en flyttfirma för att få hjälp med flyttstädningen.

Att ta hjälp med flyttstädning är alltid en god idé, men för den som bor i Solna är det nästan ett måste. Här finns nämligen gott om professionella flyttfirmor, vilket innebär att konkurrensen är hög och priserna låga. Flyttstädning ger ju dessutom rätt till RUT-avdrag, så sett till den tid man tjänar är flyttstädning en självklar investering.

Tusentals flyttar varje år

Solna är en levande kommun, och här sker tusentals flyttar varje år. Folk flyttar hit, och folk flyttar härifrån. För varje flytt krävs en flyttstädning, och då många har insett hur mycket tid och kraft man sparar genom att ta hjälp med flyttstädningen har allt fler städfirmor satsat på att ha flyttstädning som sin specialitet. Det gör att det oftast är väldigt lätt att boka in en flyttstädning i Solna, även med kort varsel. Dessutom är städfirmorna proffsiga och väldigt serviceinriktade, ett måste för den som vill hålla sig långt framme i konkurrensen och skaffa sig ett gott rykte.

En flytt innebär mycket arbete

En flytt börjar flera veckor innan själva flyttdagen. Det är mycket som ska fixas och planeras. Att packa allt är ett jätteprojekt i sig, och något man bör sätta igång med så snart man kan, det tar alltid länge tid än man tror. En god idé kan vara att börja med att rensa ur och tömma vind och källare och förvara grejerna i kartonger i vardagsrummet. Utöver packningen måste man adressändra, kontakta elbolag, försäkringsbolag och alla andra man är kund hos. Lastbil måste bokas om man inte anlitar flytthjälp, och eventuell hjälp av vänner bokas in.

Stora krav på flyttstädning

När så flyttdagen kommer är det bärande och koordinering för hela slanten. Det är ett roligt, men stressigt och utmattande arbete, och när allt till sist är klart och den sista kartongen eller krukväxten burits ut ur lägenheten, ja då måste man sätta igång och flyttstäda.

En flyttstädning är inte vilken städning som helst, den fordrar att lägenheten är fullständigt fri från smuts och damm, och endast naturligt slitage får förekomma. Det är ett arbete som tar tid, oftast en hel dag, och ingenting får glömmas. De som flyttar in kommer med största sannolikhet att granska städningen noga och anmärka på minsta slarv. Det är i det läget man inser att man borde ha kostat på sig att anlita en städfirma för flyttstädningen.

Enkelt och skönt att få hjälp med flyttstädning i Solna

En professionell städfirma i Solna kirrar flyttstädningen på några timmar, och uppfyller alla de krav som överenskommits i kontraktet. Vanligtvis följer man vid ett standardkontrakt de riktlinjer för flyttstädning som mäklarsamfundet upprättat, men även andra checklistor förekommer. Huvudsaken är att säljare och köpare är överens om vad som ska ingå. Professionell flyttstädning gör lägenheten skinande ren och redo att övertas av nästa ägare, samtidigt som du kan ägna din tid och kraft åt att komma i ordning i den nya bostaden. Ett oslagbart sätt att göra flytten lättare och roligare. Läs mer om flyttstädning som du kan få i Solna på: http://www.flyttstädningsolna.nu.

19 Nov 2018