Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Glöm inte din flyttstädning

För de flesta av oss så är en genomförd flyttstädning i samband med en flytt en självklarhet. Man vill lämna över sin gamla bostad på ett korrekt sätt, i så gott skick som möjligt och ge de nya ägarna en bra start i sina nya liv. Dessutom så är en flyttstädning något obligatoriskt så visst spelar även den ekonomiska aspekten in i att vi sköter den – vi vill, helt enkelt, undvika de krav på ersättning som kan komma av en misskött eller utebliven flyttstädning.

Dock; visst är det svårt att hinna med den och visst har de flesta av oss någon gång tänkt att det skulle vara skönt att leja ut de till en professionell städfirma och betala pengar för att slippa besväret?

Enkelt förklarat; en flyttstädning är det sista momentet som sker i samband med en flytt – men är trött efter att ha burit, man är stressad och man har sina tankar på annat håll (lämpligen på att snabbt komma på plats och börja möblera i sin nya bostad) och av den anledningen så innebär en flyttstädning en stor ansträngning.

Att addera till detta är att den måste göras grundligt och att man verkligen måste städa allting också. Kort sagt; vi genomför en flyttstädning, men vi önskar varje gång att det var någon annan som höll i dammsugaren, i disktrasan eller i skurmoppen. Det finns flera bra företag som sysslar med flyttstädning i göteborg, bland annat: www.flyttstädningigöteborg.com

Flyttstädning med rut-avdraget är möjligt

Varför? Frågan här gäller följande: Idag är det billigare än någonsin att låta en professionell firma sköta flyttstädning och där man själv kan slappna av och lita fullt ut på att den sker korrekt och enligt konstens alla regler. Detta tack vare rut-avdraget. Ska du flytta från en bostad till en annan i Göteborg så kan du anlita en städfirma till halva arbetskostnaden och slippa allt besvär med din flyttstädning.

Att du dessutom – tack vare att du bor i en stor stad som Göteborg – kan få din flyttstädning till ett bättre pris tack vare konkurrensen är ytterligare en fördel som gör att du ska överväga denna professionella, mer bekväma lösning.

Många verkar inte vara medvetna om att rut-avdraget även gäller flyttstädning; man tar för givet att skattesubventionen enbart gäller för exempelvis hemstädning och en mer regelbunden tjänst. Så är inte fallet. Nästa gång du ska flytta – i Göteborg eller i någon annan svensk stad; rut-avdraget gäller över hela Sverige – önska då inte att någon annan skötte städningen: gör slag i saken och anlita en städfirma billigt.

18 Jul 2017