Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Gör detta för att få din bostad såld

Det sägs att säljtiderna för bostäder just nu håller på att förlängas. Det innebär att det tar allt längre tid för bostäderna att bli sålda jämfört med för ett år sedan och mer. För dem som är på väg att flytta, kan det vara en tid som man inte har; en eller flera månader innan den gamla bostaden blir såld och samtidigt har man en ny på lut som man vill kunna flytta in. För vissa är det ett stort ekonomiskt dilemma att ha en gammal bostad på lut som man absolut vill få såld, men som inte blir det. Antagligen har man ännu inte hittat den där kunden som vill flytta in i ens gamla bostad, helt enkelt. Så förutom alla andra saker som ska fixas, donas med och ordnas så har man en gammal bostad på nacken som man vill bli av med. Så vad kan man göra?

Gör en homestyling och få din bostad utflyttningsklar

Som alla vet kan man styla om sin bostad. Det är inget nytt med det. Vad de flesta inte vet om är att en styling, eller inte styling kan vara skillnaden mellan en såld bostad och en som aldrig blir såld. Det är mycket psykologi med att sälja bostäder, något som inte alla är medvetna om och räknar med. Många mäklare, eller sådana som vill sälja bostaden själva, tänker sällan på att det inte bara är ett sifferräknande bakom ett köp av en bostad. Det måste till en önskan att flytta in i bostaden, en visning måste kittla fantasin för den som tittat på bostaden. På samma sätt är det med de fotografier som läggs upp på hemsidan, på mäklarens hemsida. Den som tittar på den måste kunna föreställa sig att han eller hon bor där. Det måste se inbjudande ut, samtidigt som den som just för tillfället äger bostaden inte kan ”dominera” lägenheten. De är en svår avvägning; dels ska bostaden vara hemtrevlig, men på rätt sätt.

En inredare kan allt om god smak

Om den gamla ägarens specifika smak får dominera i visningar och fotografier av bostaden, kan det skrämma iväg spekulanter. Det som den ena tycker är snyggt, tycker någon annan är fult. Så är det med smaken; den delar oss. Alla gillar inte samma saker. Det är då en homestyling kommer in i bilden. Inredarna är personer som har god smak som sin profession. De är utbildade för att kunna göra bostäder attraktiva. Ungefär som Ikea-katalogerna; alla vill ha hem som ser ut som Ikea-bilderna. Det är det som har gjort möbeljätten så pass framgångsrik. Varför inte göra din gamla bostad till en Ikea-bild som alla vill flytta in i?

18 May 2018