Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Har du kollat närheten till tandläkare?

Flyttar man till en ny stad eller till ett nytt område så handlar det om att man får en positiv energi kroppen. Alla sinnen får arbeta; man ser nya saker, man känner nya dofter, man hör nya ljud och man trevar sig fram genom den nya tillvaron. Där kan det kännas spännande att exempelvis stå i den lokala ICA-butiken och jämföra utbudet där mot det man vant sig vid. Eller en handling som blir obligatorisk i samband med att man byter område i Stockholm: att klocka olika vägar till och från jobbet.

Om man bott i exempelvis Årsta och flyttar till Solna, men samtidigt har kvar sitt arbete inne i centrala Stockholm så vill man veta om det går snabbare att pendla. Man vill också veta vilken väg och på vilket färdmedel man snabbast tar sig från Solna in till city. Det handlar om roliga saker - men där ändå pendlingsdelen måste anses som nödvändig.

Vi skulle dock vilja trycka lite på ytterligare en nödvändighet i samband med en flytt. Vi kan hålla oss till nämnda Solna även fortsatt, men det går utmärkt att applicera detta även till andra orter och städer. Vår poäng: kolla upp sjukvård, tandläkare och annat direkt i samband med flytten. Man vet aldrig när olyckan kan vara framme och vet man var exempelvis en tandläkare har sin lokal så har man också bättre möjligheter till snabb vård - eller ännu bättre; akut tandvård.

Jämför priser hos tandläkare i- och kring Solna

Emellertid så finns det en möjlighet i Solna som inte finns på samma sätt i samband med en flytt i en mindre stad. Närheten till Stockholm och alla andra områden och förorter gör att det finns en ekonomisk relevans i exempelvis en fråga om vilken tandläkare du ska välja. Detta förklaras av konkurrens och det kan sammanfattas genom en enda mening: tandläkare har fri prissättning. Det första folk tänker på är att denna fria prissättning är av ondo och där priserna pressas uppåt.

Det är vanligt - men det gäller inte riktigt i Stockholm där den höga konkurrenssituationen istället fått motsatt effekt och där priserna i många fall sjunkit. Det kan handla om ganska många hundralappar i slutändan. Därför är att ingen dum idé att vara lite mer flexibel gentemot sin tandläkare och byta med jämna mellanrum. Flyttar du från Årsta till Solna så finns det inget värde i att hålla dig fast vid samma tandläkare om du får ett bättre pris - och samma typ av kvalitativ vård hos en annan i Solna. Kolla upp det i samband med flytten. Solna Dental är ett alternativ att kolla upp.

Botox, fillers och en tandblekning till bra priser

Just tandläkare kan dock vara speciellt sett till hur känslig man är i munnen. I vissa fall kan det vara värt att betala extra för en tandläkare som vet vem man är, hur historiken ser ut och hur pass känslig man är i munnen. Det vi menar är att det dock finns möjligheter. En tandläkarmottagning erbjuder dessutom mer än bara behandlingar för dentala problem.

Numera kan man även genomföra behandlingar med botox, fillers och exempelvis tandblekningar hos vissa tandläkare. Där kan det verkligen löna sig att jämföra priser; detta då kostnaden kan skilja rejält mellan olika mottagningar.

23 Nov 2018