Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Hemstädning Stockholm - frågor & svar

Att fler och fler familjer i Stockholm väljer hemstädning i professionell regi är ett faktum. Många har svårt att få vardagen och livspusslet att gå ihop och många ser professionell hemstädning som en absolut nödvändighet för att hinna med alla måsten.

Det handlar emellertid också om ganska många saker att tänka på vad gäller hemstäd i Stockholm. Vi tänkte här, genom att svara på några vanligt förekommande frågor, ge dig som läsare lite mer matnyttig information och kunskap om hemstädning och vad du bör tänka på.

Kan jag få städat flera gånger i månaden?

De flesta städföretag i Stockholm är ytterst flexibla vad gäller hemstädning. Man ser till kundens behov och anpassar sig efter dessa. Vilket konkret kan innebära att du själv bestämmer hur ofta det ska städas och exempelvis vad i ditt hem som det bör fokuseras på. Ett tips är att du väljer ett städföretag som erbjuder lösningar där du skriver abonnemang. Genom detta så vet du exakt när städningen ska äga rum. Var dock uppmärksam på exempelvis uppsägningstid innan du skriver under avtalet.

Varför väljer så många hemstädning i Stockholm?

Det handlar mest om att man genom att välja professionell hemstädning i Stockholm kan köpa sig - inte bokstavligt talat - fler timmar på dygnet. Man kan träna, man hinner träffa vänner, man kan skjutsa barnen och man får en chans att andas. Det är ingen slump att de vanliga användarna av tjänsten är småbarnsfamiljer.

Jag är osäker på hemstädning - är det ett säkert alternativ?

Man ska veta att det finns väldiga skillnader mellan olika städföretag i Stockholm. Det handlar om ditt hem och du ska givetvis känna dig trygg med företaget du anlitar. Se till att det finns bra rutiner för exempelvis koder och nycklar, se till att samma person städar hos dig och se till att företaget har en låg personalomsättning. Det senare är viktigt - väljer de anställda att stanna hos företaget så erbjuder de förmodligen säkra och trygga villkor.

Jag vill prova hemstädning i Stockholm - hur gör jag?

Ta in offerter från städföretag och ställ dessa mot varandra. Se även till att en gratis provstädning erbjuds - detta för att se om du är nöjd och för att se hur lång tid det tar. Det ligger i båda parters intresse. Tänk även på att läsa omdömen på nätet och på att kontakta referenser. Nöjda kunder är ett tecken på att företaget erbjuder hemstädning i Stockholm av hög kvalitet. Inga referenser? Gå vidare till nästa företag!

Kan jag använda Rut-avdraget för hemstädning?

Givetvis - och det är också en stor förklaring till varför så många väljer denna professionella lösning. Med Rut-avdraget kan du dra av halva kostnaden för arbetet och du behöver heller inte göra mer än att se till att du är berättigad att använda det - och att företaget har F-skatt. Städfirman sköter all administration med Skatteverket.

6 Nov 2022