Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Hjälpare i nöden

En flytt är ett utmärkt tillfälle för firande. Ny bostad och nytt liv. Men också ett utmärkt tillfälle för sammanbrott, stress och stukade handleder och känslor. Hur hanterar du en flytt?

Det där med att flytta … en del av oss är med om det väldigt få gånger under livet. Andra får hantera flyttar relativt ofta. Situationer varierar, och vad man tycker om saken beror mycket på orsaken till flytten. Ibland är det helt enkelt så att du flyttar för att du inte har en egen fast bostad. En annan gång beror det på att en relation tagit slut. Inte alltid jätteroligt. Men många gånger är det ett eget beslut, taget med välgrundade skäl. Förhoppningsvis får alla åtminstone en gång i livet glädjen att flytta till sitt verkliga drömboende, och då är det fest och många glada leenden. I vilken situation är du?

Det praktiska och det nödvändiga

I en situation där en flytt är på gång tenderar det att bli oerhört många praktiska ting att ta hand om. Något av det första brukar vara att säga upp gamla abonnemang och teckna nya. El och bredband är det vanligaste. Att se till att alla företag du har affärer med och dessutom alla myndigheter, vet var du bor är en oerhört smart åtgärd likaså. Sparar mycket bekymmer! Som nämnts tidigare är det handfast praktiska också ett stort projekt. Packa saker, och i vad? Packa upp saker igen för att kartongen blev för tung för att ens lyfta. Tillslut i trötthet och desperation blanda bestick med sängkläder och prydnadssaker för att orken tryter - den fysiska och den mentala.

Det sista hårstrået

När all packning är gjord och allt är nerburet och inlastat och bortburet och slängt och uppburet kommer nästa glada event - tada - städning! Lämna allt i det nya hemmet och åk tillbaka till det gamla stället och ta hand om tejpändar och hårbollar, spindelnät och fettfläckar. Har du tur har stället du flyttar till haft en samvetsgrann städare och du slipper städa innan du kan flytta in. Utpumpad men glad kan du ta ditt nya hem i besittning och i lugnare takt ta och packa upp, bestämma var möbler och saker ska placeras och kanske t o m hinna med att beställa en flyttpizza från nya stamhaket. Flytta är roligt! Eller så kan du anlita en vettig flyttfirma som packar och flyttar och städar, och bara hasa dig över till drömhemmet. Vad väljer du?

22 Jun 2020