Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Hur fungerar flyttstädning i Stockholm?

Flyttstädning har visat sig vara en väldigt lukrativ bransch för olika företag under senare år och främst då i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Anledningen till detta är att man numera får dra av sin flyttstädning på deklarationen i form av ett rut-bidrag – något som gjort att allt fler personer nyttjat just flyttstädning och att det på grund av detta fått fler och fler företag att nischa sig mot detta. Tar man Stockholm som exempel så finns det ju dessutom en väldigt stor marknad för företag inom just flyttstädning att operera inom och anledningen till detta är ju både logisk och självklar.

För hur ser bostadsmarknaden i Stockholm egentligen ut idag? Jo, den är överhettad och det finns knappt idag bostäder som räcker till alla och ruljansen blir därmed att folk flyttar kors och tvärs över hela staden – och detta även på väldigt kort tid. Man får ett boende i några månader, flyttar in under den tiden och därefter flyttar man ut för att installera sig i sitt nya boende någon annanstans i Stockholm. Så ser det ut och här har företag inom just flyttstädning alltså en väldig marknad som gör att de hela tiden har jobb och då det dessutom – i och med rut-avdraget – blev billigare så började fler och fler personer i Stockholm att använda sig av dessa.

För det är ju så, man vill ju sällan åka tillbaka till sin gamla bostad för att genomföra en flyttstädning – detta oavsett vart man nu än bor i Sverige – och om man, som i Stockholm, kan tvingas flytta tre-fyra gånger per år så förstår man ju att tanken på att använda sig av flyttstädning är ganska attraktiv. Vilket företag man sedan väljer att anlita i Stockholm för sin flyttstädning väljer man själv – det finns som sagt väldigt många att välja bland och det är här många gör fel. På vilket sätt?

Vad kan gå fel vid min flyttstädning i Stockholm?

Jo, felet många gör då man ska anlita ett företag för sin flyttstädning i Stockholm är att man tar det absolut billigaste alternativet och då blir tyvärr ofta resultatet också därefter. Man blir, helt enkelt, lurad. Inte lurad på det sättet att ingen dyker upp och genomför denna flyttstädning – utan att de gör ett uselt jobb. I Stockholm har det ju – i och med de många företagen – även smugit sig in direkt oseriösa aktörer som vill ha en bit av denna kaka som vi kallar flyttstädning och här gäller det alltså att som kund själv kolla upp betyg, referenser och annat som kan hjälpa en med sitt beslut.

Risken att bli lurad är alltså stor i Stockholm – men detta gäller ju egentligen inte bara flyttstädning utan i alla yrken som arbetar inom områden som plötsligt blivit attraktiva. Hantverkare upplevde samma sak för några år sedan i och med deras Rot-avdrag och nu står alltså yrken inom hushållsnära tjänster på tur – oseriösa människor ute efter snabba pengar tar sig in på marknaden. Det här gäller alltså främst i Stockholm och flyttstädning men kan lika gärna handla om vanlig städning i Härnösand. Dessa människor kommer – tyvärr – alltid att finnas så det gäller att se upp.

22 Jul 2017