Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Hur går en kontorsflytt i Stockholm till?

Är det någon skillnad på en privat flytt och en kontorsflytt i Stockholm och hur hanterar man värdepapper? Hur går det till när man flyttar ett kontor och vad hjälper flyttfirman till med?

När man ska flytta ett kontor så är mycket liknande hur man flyttar sitt boende, men en del saker är ganska olika också. På ett kontor kan i stort sett alla papper vara viktiga och en del kan till och med vara ovärderliga, och dessutom mycket stöldbegärliga. Samma gäller datorerna på kontoret och de ritningar, filmer, värdepapper, värdesaker med mera, som förvaras beroende på vilket slags kontor det är. Därför anlitar många företag vaktbolag för delar av eller hela flytten, förutom en flyttfirma. Kanske kan man samla det viktigaste i ett kassaskåp som flyttas separat. Eller så är det så pass mycket som är så viktigt att i stort sett hela flytten blir en värdetransport. Gäller det mycket stora värden så kan man anlita både ett vaktbolag och ett företag som utför värdeflyttningar.

Packad kontor redo att flyttas

Rensa och kasta

Vid en kontorsflytt i Stockholm kan det vara ett perfekt tillfälle att rensa och kasta det som man inte behöver ta med sig. Det kan vara möbler, förvaring eller andra inventarier som man väljer att kasta eller ge bort till personalen. Om det är större mängder inventarier så kan man anlita en auktionsfirma som tar hand om det som inte följer med i flytten. När det gäller dokument som man inte vill ta med sig så är det vanligt att man hyr in antingen en dokumentförstörare eller ett speciellt dokumentkärl som man kan hyra av vissa återvinningsföretag. Kärlet går att låsa och företaget garanterar att alla dokument som kastas i kärlet kommer att förstöras utan risk för spridning eller läsning.

Flytt och städ

Om man väljer att anlita en flyttfirma så är det ofta samma företag som även flyttar bohag åt privatpersoner. Själva flytten är precis likadan och vill man så kan man även anlita flyttfirman till att emballera och packa i kartonger. När det gäller möbler och andra tyngre objekt så har flyttfirman alla möjliga verktyg för att flytta dessa utan risk för möblernas skick och flyttpersonalens hälsa. Efter att flytten är klar så ska de gamla lokalerna nu flyttstädas och då kan man välja mellan att anlita städfirman som utfört kontorsstädningen eller att anlita någon som är specialiserad på just flyttstädning av kontor.

10 Feb 2020