Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Hur gör man med pianot vid flytten?

Har du ett piano i ditt hem? Antingen har man ett piano – eller någon annan tung möbel i sitt hem, som gör att när det väl är dags för att flytta från den bostaden, behöver man lösa transporten av de tunga och otympliga möbler som man har hemma. Hur gör man då? Bor man i ett äldre hus, kanske det inte finns någon tillräckligt stor hiss som kan hjälpa en att flytta pianot, soffan eller vad det är som är stort och otympligt – då behöver man någon som kan komma och hjälpa en med de tunga lyft som det innebär när man flyttar.

Anlita proffsen och spara ryggen

När det är dags att bära de tunga möblerna eller den stora flygeln som du är så rädd om, är det dags att anlita starka (män) som kan komma och bära dessa. Det finns tekniker som de har lärt sig som arbetar med dessa saker varje dag. Det är bättre då att lämna det jobbet till sådana som kan det. Har man en gång lärt sig teknikerna som det krävs för att lyfta och bära tunga saker, går hanteringen så mycket bättre och lättare än om man ska ta i, när man inte har en aning om hur man ska göra. Det är ju inte alla som av naturen är starka och har stora muskler ämnade för att flytta på tunga saker.

Piano ska helst flyttas med bärremmar

När det kommer till att flytta på pianon, är den bästa tekniken, att flytta det med hjälp av bärremmar. Med hjälp av bärremmar kan man till och med bära ett piano upp- och nedför trappor. Här är det tekniken med bärremmar som för det möjligt att bära det. Det kan räcka med att man endast är två som bär det, när man väl har lärt sig tekniken med att bära det med bärremmar.

Flyttfirmor med tunga lyft som specialitet

Det finns flyttfirmor som har tunga lyft som sin specialitet. Som tur är, är vi alla olika. Vi har olika fysik och olika kapacitet och kan därmed utföra olika uppdrag. För alla dem som inte har muskler nog för att flytta stora pianoinstrument finns det flyttfirmor som har personal som kan ta sig an den uppgiften. Dessa flyttfirmor finns i de flesta storstäder. Där kan man anlita starka flyttkarlar som kommer och bär allt som är tungt och som, vi vanliga dödliga, inte klarar av att rubba. Läs mer här.

26 Feb 2019