Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Kontorsflytt - vanliga frågor inför flytten

Att byta kontorslokaler är spännande. Oavsett om det handlar om ett byte som sker som en följd av uppgång där man som företag anställer nytt folk - och därmed behöver större lokaler - eller om det handlar om det motsatta - uppsägningar och mindre lokaler - så är det en nystart.

En nystart som ger de anställda energi och som, förhoppningsvis, också innebär en riktigt bra arbetsmiljö. En kontorsflytt är emellertid också ett projekt i sig. Ett tungt projekt som kommer med en massa frågor. Vi tänkte här nedan svara på några av de vanligaste - som ser ut som följer:

Ska de anställda ansvara för sina saker vid en kontorsflytt?

Det är givetvis en fråga för dig och din personal. Generellt dock så är det en bättre lösning att anlita en seriös flyttfirma som kan åta sig en kontorsflytt från start till mål. Man kan inte begära att de anställda ska hålla på att bära en massa saker på sin fritid. Däremot så kan man begära att de ska packa ihop sina tillhörigheter - men då på arbetstid och där man också ser till att det finns rätt förutsättningar i form av emballage och kartonger.

Hur hittar vi rätt flyttfirma för en kontorsflytt?

Det är den stora frågan - och den viktigaste. Vårt råd är att ni alltid tittar närmare på erfarenhet och att ni kombinerar detta med att se till att få en massa referenser att ringa. Var har man tidigare genomfört en kontorsflytt - och kan ni ringa företaget? Var även noga med att det i avtalet ska framgå hur lång tid en flytt ska ta samt att det finns garantier ifall något skulle gå sönder. Försäkring är ett måste. Kolla alltid det!

Vad är extra viktigt vid en kontorsflytt?

Utöver att alla saker kommer fram på ett säkert sätt så handlar det även om att ni ska kunna komma igång med att arbeta så snabbt som möjligt. Målet ska vara att arbetet ska kunna sättas igång redan under måndagsmorgonen - men med skillnaden att det sker i nya lokaler. Med rätt flyttfirma är detta möjligt!

Mer information för dig om kontorsflytt kan du hitta på webbsida: officerelocation.se

20 Jan 2024