Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Lastväxlarflak i flyttbranschen?

Flyttbranschen idag är större än någonsin. Svensken flyttar i genomsnitt - under en livstid - elva gånger. Det som drar upp snittet är personerna som bor i våra större städer där Stockholm är unik i sin särställning: i ingen annan stad sker så många dagliga flyttar och ingenstans är behovet av flyttfirmor lika tydligt. Detta beror primärt på två saker: dels så finns det för få bostäder och det har skapat en skakig andrahandsmarknad - dels så kan man tjäna stora pengar på att sälja och flytta vidare. Oavsett vilket: det sker många flyttar i Stockholm varje dag.

Flyttföretagen har anpassat sig och erbjuder idag lösningar för att fylla kundernas behov. Ett exempel på detta handlar om magasinering. I samband med att man säljer en bostad och letar efter en ny så kan man plötsligt ha ett bohag som måste placeras någonstans - medan man själv bor hos vänner eller tar in på hotell. Samma dilemma kan uppkomma i samband med att man flyttar ihop med en partner: plötsligt ska två olika bohag förvandlas till ett gemensamt.

Det kommer att finnas saker som man vill ha kvar - men som kanske inte får plats i den nya bostaden. Magasinering är en tjänst som fungerar som en livräddare i dessa fall och det är något som många flyttföretag idag erbjuder i Stockholm. Där kan ett lastväxlarflak göra skillnad och ytterligare förenkla processen.

Så kan ett skräddarsytt lastväxlarflak göra skillnad

Genom att ha ett lastväxlarflak som är unikt tillverkat för att få plats med en container - med storlek för förvaringsutrymmet - så kan man ytterligare attrahera kunder för sin magasinering.

Det hela är enkelt: en flyttfirma som erbjuder magasinering kan köra ut en container direkt till kunden. Kunden i sin tur fyller denna med allt bohag som ska magasineras och packar den i lugn och ro. När packningen är färdig så hämtas containern upp av flyttföretaget, placeras på det skräddarsydda lastväxlarflak man har och körs sedan vidare till lagret. Flyttföretaget behöver inte göra med än att transportera.

Kunden vet vad som finns i containern och då man väl behöver någonting däri så vet man också var allting ligger. Genom att använda ett skräddarsytt lastväxlarflak så kan man som flyttfirma också möta kundens behov, man kan optimera sin egen verksamhet och ge sig själv en möjlighet att ta nästa steg. Man skiljer sig helt enkelt från sina konkurrenter genom att erbjuda en smidigare, effektivare lösning - utan att man som företag egentligen behöver förta sig.

Nyckeln ligger i att hitta en tillverkare av lastväxlarflak som verkligen kan optimera och skräddarsy en lösning utifrån de behov - mått, storlek, tyngd - som man har. Gör man det så kan man börja räkna hem vinsten. Magasinering är stort redan idag, inte mycket tyder på att behovet kommer att minska i framtiden.

30 Jun 2021