Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Låt flyttfirman använda musklerna och spara på dina

Det finns många bra anledningar till varför man bör anlita en flyttfirma. Några av dem går vi igenom här. En flyttfirma kommer att underlätta flytten för er, så att ni kan fokusera på annat.

En bra anledning till att välja att anlita en flyttfirma är att ni slipper att tänka på frakten, ni slipper att tänka på bilen samt hur mycket din bil får dra. Ni slipper även tanken på huruvida era saker transporteras säkert eller inte. En flyttfirma har koll på allt sådant. De har även en bil som är anpassad just för att transportera varor.

Sakerna i kartong

Om ni har anlitat ett flyttföretag är det vissa saker ni behöver göra innan. Era saker behöver vara nedlagda i kartonger. Det är egentligen bara det, sedan hämtar de kartongerna och de andra sakerna som ska flyttas och bär ut det till transporten. Ni kan känna er trygga med att lämna över era saker till dem. De har koll på hur man bär även en så ömtålig sak som ett piano. Dessutom bör de ha en försäkring som täcker om olyckan skulle vara framme. Det kan vara medan de bär ut, men även när de kör. Detta är givetvis något ni bör kolla innan. Att välja ett företag som inte har försäkring är inte att rekommendera. De kommer sedan transportera era saker till stället ni önskar, där bär de även ut sakerna till bestämt ställe. På detta vis sparar ni tid då ni kan få annat gjort samtidigt. Men man sparar även på kroppen, eftersom det kan vara väldigt tungt och slitsamt att bära på sakerna.

Vilket företag?

Det kan kännas svårt att veta vilket företag man ska välja, för det finns många olika att välja mellan, framför allt om det är i en större stad. Det ni bör göra är att ringa några olika företag och fråga om offert. I offerten ska allt ingå, resa, bensin och transportarbete. Be firman bekräfta att allt detta verkligen ingår. Har ni några särskilda önskemål passar det även bra att ta upp dem nu. Glöm inte att kolla så de har försäkring när ni pratar med dem. Kolla gärna även deras tidigare recensioner, på så vis kan ni enkelt scrolla om där är några som inte verkar lika seriösa. Har ni tur kanske någon av era bekanta nyligen använt sig av ett flyttföretag och kan tipsa om vilket som är bra. Läs mer på denna hemsida: flyttfirmatäby.se 

25 Nov 2020