Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Målare i Uppsala som är expert på fasadmålning

Funderar ni på att måla om huset men har svårt att välja kulör? Ta då hjälp av en målare i Uppsala som är expert på fasadmålning. Här kommer några tips.

Visst vill man att huset ska se fräscht och fint ut men det är inte alltid så lätt att välja rätt kulör när man ska måla om fasaden. Ofta blir det bäst om man väljer en kulör som passar ihop med arkitekturen och den tiden när huset byggdes. Behöver man inspiration kan man kika på liknande hus i samma område.

Anlitar man en professionell målare brukar man även kunna få hjälp med färgsättning. Det kan vara bra att känna till att man ibland kan behöva ansöka om bygglov vid byte av kulör. Detta gäller främst fastigheter belägna inom detaljplanerade områden. Är man osäker på vad som gäller kan man ringa kommunen och fråga.

Så hittar du den bästa målaren

Att måla om fasaden är kostsamt och det är viktigt att arbetet utförs korrekt, annars kommer fasaden snart att behöva målas om igen. Därför ska man anlita en kvalitetssäkrad målerifirma som är certifierad. De vet vikten av ett noggrant underarbete och använder sig bara av kvalitetsfärg. På så vis får man en fasad som kan stå emot alla typer av väder i många år.

Eftersom bästa tiden att måla om fasaden är under vår och sommar gäller det att boka målaren i god tid. Ta in offerter från några olika målerifirmor i Uppsala och jämför priser. Vissa målare erbjuder garanti på sitt arbete så fråga även vilka villkor som gäller. Be även om referenser från tidigare kunder och kontrollera dessa.

22 Jul 2023