Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

När du behöver flyttstädning i Bromma

Du vet väl att om du ska flytta, bör allting rengöras. Eftersom kraven är så pass höga när det kommer till rengöring av bostaden när man ska flytta ut ur den är det nödvändigt att  ta ledigt från jobbet för att städa sin bostad innan man flyttar ut ur den. Eller så kan man passa på att flytta när man har semester. Du vet väl om vilka höga krav som ställs på en flyttstädning? Ska man flytta ur en bostad som antingen ska säljas eller som ska hyras ut till någon annan, ska man städa enligt de krav som hyresvärden ställer, och de krav som Mäklarsamfundet ställer på flyttstädningen. De kraven är enligt följande:

I alla rum

I alla rum bör man rengöra golv, alla element och dörrar samt dörrfoder. Alla golvlister måste rengöras, samt alla elkontakter och målade ytor. Alla fönster och karmar och fönsterbrädor ska vara helt rena. Alla garderober; här ska rengöras både in- och utvändigt.

I köket

Här ska kyl och frysen rengöras både in- och utvändigt, diskmaskinen ska rengöras in- och utvändigt. Även spisen ska rengöras bakom och utanpå samt alla ugnsplåtar ska rengöras. På samma sätt ska köksluckor och köksbänkar rengöras. Alla lådor ska rengöras. Alla köksfläkt och ventiler, rengörs in- och utvändigt, liksom all belysning

I badrum och toalett

Här är det viktigt med rengöring av toalettstol och tvättställ, liksom badkar, in- och utvändigt. I badrum och toalett är det viktigt med väggrengöring och vattenrör, liksom rengöring av  tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Man måste även rengöra golvbrunnar och ventiler och skåpsutrymmen och badrumsskåp.

I garage, förråd och altan eller balkong

Det är lätt att glömma att städa förråd, garage, altan och balkong. Här ska dessa utrymmen sopas och rengöras från bråte, damm och eventuella spindelnät. Det är dessutom mycket viktigt att allt här är tömt.

Anlita flyttstädning i Bromma

Vill du inte ta ledigt kan du i stället anlita en flyttstädningsfirma som kommer och flyttstädar åt dig. När du anlitar en flyttstädningsfirma är det viktigt att du väljer noga så att du inte plötsligt måste åka ut och städa efter att flyttstädningsfirman har varit på platsen. Då måste du både betala och ändå städa. I stället är det bättre att anlita en firma som ger en nöjd-kund-garanti. På så sätt ser de själva till att städa till hyresvärden eller nästa bostadsägare är nöjd med flyttastädningen. Vill du ha tag i en sådan flyttstädningsfirma i Bromma? Läs då mer på: flyttstädningbromma.net.

29 Apr 2019