Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

När du behöver flyttstädning på Södermalm

Är det dags för en viktig flyttstädning? Om man behöver en flyttstädning på Södermalm, till exempel, är det bättre att anlita en städfirma som gör den viktiga flyttstädningen än att man själv ska försöka göra det och sedan misslyckas och bli tvungen att återkomma och göra om allting från början. Att lyckas med en flyttstädning är inte det lättaste nämligen. Precis allt måste rengöras innan en flyttstädning är klar och som kommer att accepteras av nästa bostadsägare eller av en noggrann hyresvärd. Det kan till och med svårt att få en flyttstädning godkänd som en städfirma har gjrot, fastän det är deras jobb.

Så här gör du för att hitta en duktig städfirma

Först bör du googla till exempel "flyttstädning Södermalm", eller "städfirma Södermalm" så bör du få några bra förslag på alla städfirmor som anger att de erbjuder flyttstädning eller är en städfirma som arbetar på Södermalm. För dig är det bara att ta kontakt med några av dem. Be om offert och referenser. När du har tagit referenser är det sedan bäst att kontrollera dem. Välj sedan den som har bäst referenser. Har de dessutom ansvarsförsäkring på sitt arbete, är det också bara bra tecken på en bra städfirma. Om de dessutom är så noggranna att de erbjuder nöjd-kund-garanti, ja då bör du anlita dem. Det innebär att de anser det är viktigt för dem att deras kunder blir nöjda, och inte ger sig förrän kunden är nöjd. Särskilt när det kommer till flyttstädningar är det mycket viktigt att nästa bostadsägare, eller hyresvärd blir nöjd med flyttstädningen innan de är klara med jobbet.

När du hittat rätta städfirman är det bara att anlita dem

En annan viktig sak som man inte bör glömma är att städfirman ska helst ha en F-skattsedel för att man som kund ska kunna dra av på Rut-avdraget. Annars riskerar man att bli arbetsgivare till städarna. Då kan man bli tvungen att betala arbetsgivaravgifter (rent juridiskt). Ser man till att firman har F-skattsedel kan man undvika en sådan situation. När du anlita en städfirma för din flyttstädning är det bara att fokusera på annat som är viktigare för dig, som ska flytta. Välj emn pålitlig städfirma. Läs på alla omdömessajter om du är osäker. Är du fortfarande misstänksam och undrar om lämpligheten på en städfirma kan du även kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden om det finns många klagomål på det företaget och med Kronofogden och Skatteverket. Till sist bör man bestämma sig och testa sig fram. Lycka till!

4 Apr 2019