Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Njut av den vackra naturen på Lidingö

Endast ca 8 km från Stockholms stadspuls ligger vackra Lidingö. Ett paradis för den som älskar natur och hav men inte kan avstå från storstadens lockelser. Ska du flytta till Lidingö?

Letar men efter en plats att slå sig ner som har allt så är Lidingö en bra referenspunkt. Även om man arbetar inne i centrum så är denna ö perfekt. En kort biltur från där det händer. Om man vill slippa vägtullarna kan man alltid åka kollektivt. Det är bara att lugnt luta sig tillbaka. En stund för samla kraft inför dagen eller lämna jobbets stress innan man landar hemma på Lidingö. På sommaren är resan extra lyxig. Då kan man njuta havets salta stänk när man väljer sjövägen hem. Finns det något bättre sätt att varva ner efter en lång arbetsdag.

Så varför Lidingö

Bara för att man gillar storstadspulsen så betyder inte det att man vill bo mitt i det hela tiden. Då kan charmen lätt försvinna. Gillar man dessutom att röra på sig ute i naturen så är Hälsans Ö inte så tokigt. Det är nämligen så platsen kallas, och det har sina förklaringar. Som man hör på namnet så är Lidingö en ö, vilket innebär att det finns massor av kuststräcka. Här finns det motionsspår att njuta av oavsett om man väljer att springa, cykla eller gå. Närmare bestämt sträckor på 4,8 mil. Vem vet, kanske träning och deltagande i det kända Lidingöloppet göra att man funderar på lämna sitt bohag för magasinering medans man letar efter en ny bostad i denna svenska idyll.

Andra aktiviteter som lockar en naturälskare

Här finns också en stor variation av aktiviteter för den som önskar prova på något nytt eller hitta sin favoritsport. Då man befinner sig vid vatten förvånar det kanske inte att det finns en Roddklubb på ön. Sugen på att prova något annat som kanske, tennis, frisbeegolf, mountainbike, boule, BMX, stavgång skateboard eller segling? Ja, allt finns på Lidingö så man behöver inte vara sysslolös. Vill man träna på egen hand finns flera utegym, och stavgångsledare mm. Vill man hellre simma sommartid så finns det flera badplatser. Det är också något man även kan göra inomhus på öns badhus vintertid. Trots att det är härligt att träna finns faktisk stunder i livet när man bara vill vara. Då kanske en dagspa kan vara en annorlunda aktivitet. Mjuka upp musklerna med varma bastubad och relaxande pooler. Läs mer om magasinering på denna hemsida: https://www.magasineringlidingö.se

3 Aug 2020