Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Nytt jobb, ny stad, flytten är klar och du är på väg

Efter några år i Lund, är du klar och har fått nytt jobb. Du ska flytta från lägenheten som du hyrt. Flytten är klar men det återstår att städa. Det handlar om en noggrann flyttstädning.

Du har pluggat i Lund några år, det har varit den bästa tiden i ditt liv hittills. Du har lärt dig massor, du har träffat likasinnade. Du har festat, du har träffat kärleken. Du har slitit med tentaplugg, du har tentat och ibland omtentat. Du har varit nervös, du har varit glad, du har varit stressad. Ibland har du även varit ledsen och längtat hem. Men mest har du tyckt att tillvaron är fantastisk och du har varit nyfiken och pirrig inför varje ny dag. Plötsligt en dag är du klar med dina studier. Du har dessutom fått en nytt jobb och det är dags att flytta. Det är ett stort steg och du känner att du börjar bli riktigt vuxen.

Mycket ska fixas, hinner du allt?

Din tillvaro kommer förändras ganska radikalt. Du får nya rutiner, nya tider, en ny stad, nya kollegor. Du ska adressändra, du ska skaffa elabonnemang och fixa arbetskläder. Det är en massa som ska fixas. Du skjuter upp det där med städningen av lägenheten, du hinner inte riktigt tänka på det. Du vet också att det är noggrann städning som gäller, annars blir det anmärkningar. Men det finns en mer praktisk lösning. Kontakta en städfirma specialiserad på just flyttstädning i Lund. Du har nog med allt annat som du ska tänka på. Överlämna flyttstädningen till proffsen. De tar ansvar om det skulle uppstå någon anmärkning och åtgärdar det inom 24 timmar.

Låt proffsen sköta flyttstädningen

Att flytta är en sak. Men att städa efter sig när man vet att man aldrig kommer vara i bostaden mer, det kan vara känslomässigt jobbigt. Det blir mycket tankar och det är också svårt att veta hur man ska göra. Ibland är det bråttom också. Flyttstädningsfirmor har erfarenhet och använder checklistor för vad som ska göras. Du hade kanske inte tänkt på att rengöra bakom spisen, eller över dörrar och liknande utrymmen som man sällan tänker på. Unna dig själv att fokusera på ditt nya liv och överlåt flyttstädningen till en effektiv och pålitlig firma. Det kan vara det bästa beslutet som du har tagit. Du behöver inte stressa över att du inte hinner och att det kanske måste göras om.

23 Sep 2020