Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Överlåt de tyngsta lyften åt proffsen

Många delar av en flytt går alldeles utmärkt att sköta på egen hand. Packning, planering, städning och så vidare är sysslor som, även om de inte alltid är så enkla att utföra, går bra att ta hand om själv. Vissa delar av flytten är dock något svårare och i dessa fall rekommenderar vi att du anlitar en van firma som har goda erfarenheter av flytt och tunghantering.

För det är just hanteringen av extra tunga och skrymmande möbler och föremål som det är bäst att överlåta åt proffsen. Riskerna med att själv ta hand om flytt av tunga möbler såsom solida bokhyllor, byråer eller pianon är såpass stora att det inte är värt att göra det på egen hand. Inte bara riskerar du att skada dig själv under processen men även människor som hjälper till samt inredning och liknande i närliggande miljöer.

Var går då gränsen?

Det kan ju tänkas vara så att det inte alltid är så lätt att veta var gränsen går för vad man klara på egen hand. Generellt kan man väl säga att möbler som 2 personer inte med relativ lätthet klarar av att bära själva är av en typ som helst bör överlämnas till flyttproffs. Det kan även gälla möbler som är ömtåliga samt möbler som innebär en risk för omgivningen såsom exempelvis allt som går på hjul och har en viss tyngd. Det sista man vill är att en rullande byrå far nerför gatan och skadar någon eller någonting i sin framfart.

Ett bra tips om du inte själv kan bedöma vad som är extra svårflyttat är att be att en flyttfirma gör en besiktning innan flytten och kommer med sina egna bedömningar om vad som bör flyttas med professionell hjälp. Ofta är de medgörliga och det är sällan man drabbas av firmor som kräver att de ska ta hand om hela flytten.

20 Sep 2016