Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Planera din flytt från start till mål

Om man frågar en anställd på en flyttfirma vilket det vanligaste felet en privatperson gör vid en flytt så är det att denne inte planerat tillräckligt bra. Många ser nämligen en flytt som ett projekt som sker under en enda dag – själva flyttdagen – och det är också det som till mångt och mycket ställer till det, försenar och gör att man tvingas betala en ersättning till de som ska flytta in i den gamla bostaden.

Ofta så beror det vite man tvingas betala på att man inte hunnit med att genomföra den obligatoriska flyttstädningen och det är en detalj som många helt glömmer bort i sin planering. Kort och gott; man glömmer att enbart en flyttstädning tar minst en dag att genomföra och man har inte avsatt tillräckligt med tid för denna – något som således alltså kommer att kosta pengar.

Det vi tänkte göra här är att planera din flytt; skriva ner några tips som du kan följa och som förenklar processen för dig. Vi kan säga att du du ska flytta till Älvsjö utanför Stockholm och att det hela handlar om en flytt från en lägenhet innanför tullarna. Först ska vi här tillägga följande och detta gäller samtliga som bor i Stockholm och som står inför att flytta inom staden: överväg hjälp.

Flytta som en flyttfirma

En flytt i Stockholm är svår att genomföra och en flyttfirma i Älvsjö, till exempel, kan vara den bästa lösningen. En flyttfirma kostar inte så mycket att anlita och man slipper helt alla oroande moment som kan påverka – trafiken exempelvis. Men; väljer du att genomföra en flytt utan flyttfirma – ja, då ska du följa denna planering:

  • Boka fordon tidigt. Se vilka flyttbilar som finns – gärna i Älvsjö  så slipper du åka så långt för att hämta- och lämna. Boka en så stor som möjligt; du vill inte ha ett vanligt släp då ett sådant dels inte rymmer tillräckligt och dels innebär en massa extrajobb med spännremmar och annat.
  • Packa under veckan. På flyttdagen ska allt vara packat och klart och det innebär att veckan innan flytt ska vikas åt att packa. Du får äta på papptallrikar och du får offra några kvällar, så enkelt är det.
  • Packa rätt. Sprid vikten; du kommer att tjäna på att alla kartonger väger ungefär lika mycket snarare än att vissa är extremt unga medan andra knappt väger någonting. Böcker är en bra grund att lägga i varje kartong.
  • Flytta som en flyttfirma. Du och dina kompisar tjänar på att jobba parvis. Gå ihop två och två – jämnstarka – och bär tillsammans de tyngre möblerna. Utse en packmästare som fyller flyttbilen. Ser du hur en flyttfirma jobbar så är det enligt denna modell och det ska ni ta efter vid flytten till Älvsjö.
18 Nov 2016