Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Prisvärt att ta hjälp med flyttstädning

Många har svårigheter i att se hur man ska använda sitt RUT-avdrag. Man är berättigad att göra så, men trots det så låter man bli. Det vanliga är att man som familj anlitar ett företag för regelbunden hemstädning. Men i och med att många känner att detta är någonting man kan –ska, snarare – göra på egen hand så väljer man bort det alternativet.

Så, vad ska man då använda det till? Ett bra tips är att använda rut-avdraget för en flyttstädning – det är nämligen möjligt att göra så numera. Då en flyttstädning är ett av de mest krävande städprojekt som finns så finns det definitivt ett värde i att anlita en städfirma, låta denna städa och därefter dra av halva arbetskostnaden på sin deklaration. Varför är då en flyttstädning så himla krävande att vi rekommenderar professionell städhjälp för ändamålet?

Vi gör det av den enkla anledningen att precis allting måste städas. Ska du flytta ut från din bostad i Malmö och utföra en flyttstädning så måste alla områden i ditt gamla hem – alla skåp, alla fönster, alla vitvaror, alla golv, ugnen- och spisen, toalett och avlopp och så vidare – vara grundligt städare och rengjorda. Om inte – ja, då kan du tvingas till att betala ett vite till de som står redo att flytta in.  

Till allt arbete som krävs för en flyttstädning så ska vi även nämna att den måste ske i slutet av en flytt och att du i och med det är trött – både fysiskt och mentalt – och att du har fullt fokus på att komma på plats i den nya bostad du köpt i Malmö.  

Kort och gott: finns det något område där Rut-avdraget verkligen kommer till sin rätt så är det i samband med en flyttstädning.

Hitta rätt företag för din flyttstädning i Malmö

Det enda man egentligen behöver tänka på är att hitta rätt städfirma. Tyvärr så är det inte alls säkert att din flyttstädning godkänns även om du anlitat ett professionellt städföretag. Det handlar om en bransch som vuxit rejält – i synnerhet i större städer som Malmö, Stockholm och Göteborg – och där många företag enbart är ute efter snabba pengar.

Här krävs det lite detektivarbete från din sida. Dels så bör du kontakta så många städföretag som möjligt för att få en bra bild av hur prisbilden ser ut och vad som är att anse som en rimlig kostnad. Här kan du välja bort de billigaste och de dyraste företagen direkt.

Nästa steg är att ringa tidigare kunder och det är något som verkligen kan ge dig svar på om det handlar om en seriös städfirma eller om en ren bluff. Får du tummen upp av andra personer som anlitat företaget så är det värt att gå vidare - där finns det kvalitet att hämta. Skulle företaget däremot sakna referenser så är detta väldigt avslöjande: där är det någonting som inte står helt rätt till.  

16 Mar 2018