Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Så får du en smärtfri flytt

Om du ska flytta vill man helst ha en så smärtfri flytt som möjligt eller hur? Man vill ju inte bryta ryggen bara för att man måste kånka soffan och sängen ner och uppför trappor. Inte heller vill man ju att ens familjemedlemamr eller släktingar skadas bara för att man ska byta bostadsadress. Då vill man helst att allt bara flyter på så bra det bara går. Vill man har en smärtfri flytt och att allt bara ska gå som på räls, är planeringen bland det allra viktigaste. Så planera redan nu för flyttten om du vet 1) adress, 2) datum). Börja med att boka flyttfirma och flyttstädning redan nu. Då vet du att du inte behöver råka ut för någon obehaglig överraskning för att du ahr glömt något viktigt.

Här finns en del man kan välja mellan

Om du bokar en flyttfirma kan du välja att antingen boka flyttfirman för allt som ahr med flytten att göra; till exempel packning, flytten, transporten, inflyttningen och uppackningen. Dessutom kan du anlita (oftast) samma företag som också kommer och flyttstädar den gamla bostaden. Då blir det enda som du behöver tänka på är: 1) Har du nyckel till den nya bsotaden? 2) Ge din gamla nyckel till flyttfirman så att de kommer in och kan städa efter att hela flyttlasset har gått.

Anlita flyttfirma för enbart delar av flytten

Om du inte vill anlita flyttfirman för hela flytten kan man anlita dem endast för någon del; packningen, transporten, uppackningen eller bara för flyttstädningen, eller bara som bärhjälp. Det kan verkligen löna sig att anlita en flyttfirma för någon av dessa tjänster. De flesta kan tycka att det är tungt att bära packlådor och möbler. Har man dessutom ingen stark släkting eller familjemedlem som kan komma och bära, kan det vara svårt att ordna det på egen hand. Då är det bra att veta att flytten är avdragsgill på Rut-avdraget. Så mycket som 75.000 kronor får man dra av på flytten som högst under ett år och per person. Det gör det möjligt för de flesta att ha råd att anlita flytthjälp när det är dags för en flytt.

Se till att boka i tid

Vill man kunna flytta jsut den dagen som man har planerat är det mycket viktigt att boka i tid. Vill man anlita en flyttfirma gäller det att boka den i tid. Vill man endast ha en flyttbil gäller det även här att boka den i tid, sp att du vet att du får flytta precis den dagen som du önskar det. Ska du flytta i Stockholm? Kanske du behöver en flyttfirma som kan flytta åt dig i Tyresö? Då kan du läsa mer här.

22 Apr 2019