Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Så flyttar du smidigt

Att byta bostad är alltid en utmaning. Ofta både kul och arbetssamt. Genom att anlita hjälp kan det jobbiga bli mindre jobbigt och det roliga mer roligt.

Det är ingen slump att det finns en lång rad flyttfirmor att anlita över i princip hela landet. Det vanliga är att vi människor byter bostad några gånger under våra liv och det är rätt krävande. Allt du äger ska sorteras, packas, flyttas ut, fraktas, bäras in i ditt nya boende, packas upp igen och utöver det tillkommer förstås städningen

Spara viktiga timmar

Många flyttfirmor erbjuder i dag dels flytt men också hjälp med städningen i det boende som du flyttar ut ur. Hjälp från en firma kan spara många sköna timmar åt dig. Men det handlar förstås inte bara om bekvämlighet. Långt därirån. Det handlar krasst räknat också om klockan. Du har kanske möjlighet att ta ledigt från arbete eller studier en eller ett par dagar för din flytt. Det är mycket som ska hända på den korta tiden. Vid det här laget har du säkert räknat ut att de olika momenten från nerpackning till uppackning kommer att ta tid under flyttdagen.

För att få en så smidig flytt som möjligt kan du alltså ta hjälp av en flyttfirma - de kan till och med hjälpa till med själva packningen och dessutom städa ut efter dig när du flyttat. Tänk på att boka flyttfirma i god tid innan så att du får hjälp på den dag som du själv kan få ledigt från jobbet eller från din utbildning.

Så packar du smart

När du anlitar hjälp med flytten finns det mycket du själv kan göra för att det ska gå så smidigt som möjligt. För det första - snåla inte med kartongerna. Det är bättre att köpa fem kartonger extra och kunna sortera på ett smart sätt, än att ha ont om kartonger och behöva trycka dem knökfulla med blandat innehåll.

En smart nerpackning ger en smidig uppackning. Så packa köksgrejer för sig och märkt kartongen noga så flyttpersonalen kan ställa in lådorna på rätt ställe direkt. Packa badrum för sig, sovrum för sig, skivor och böcker till vardagsrummet i en egen kartong och så vidare.

En flytt blir också smidigare om du själv tar på dig rollen som arbetsledare och organisatör. Samla telefonnummer, dörrkoder, nycklar och namn på en lista eller i din mobiltelefon. Resten kan flyttfirman fixa.

14 Sep 2016