Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Ska du flytta till Eskilstuna?

När du ska flytta till Eskilstuna kanske du väljer att anlita en flyttfirma i Eskilstuna? Det är ingen dum idé då en flyttfirma så klart är mobil och kan ta flera kunder som ska flytta kors och tvärs över landet. När de packar för en familj som ska flytta från Stockholm till Eskilstuna, så flyttar de sedan bohag för en annan familj från Eskilstuna, till Göteborg, och från Göteborg till Malmö och så vidare. De flesta flyttfirmor är vana vid att flytta för familjer över hela landet och även till andra länder än Sverige.

Men för den som ska flytta till Eskilstuna, väntar en ny härlig och spännande tid som ny eskilstunabo. Här finns en medeltida historia med Radermachersmeder och svedjor, man fiskade ål en gång i tiden i Esklstuna ån som flyter genom staden och som då utgjorde en hamnstad för både Mälarens båttrafik och led för handeln från och till Bergslagen. Eskiltsuna omnädes först som Tuna stad, men fick sedan sitt namn från kulten kring Sankt Eskil.

Eskilstuna närmaste staden i Mellansverige

Idag har Eskilstuna blivit centralort för hela Södermanland, stället som förre statsministern Göran Persson kallade för den vackraste platsen på jorden. Här bodde det över 70.000 personer under 2018 och mer än 100.000 personer kring Eskilstuna, Torshälla och mindre orter runt om på landsbygden. Idag är närheten till både Stockholm, Uppsala, Strängnäs, Arboga, Katrineholm, Enköping, Västerås, Örebro, Mariefred och många andra städer, som finns i Södermanland och Svealand, liksom Uppland slående. Vill man ha nära till många andra viktiga städer bör man bo i Eskilstuna. Om man till exempel har behov av till exempel affärer i många olika städer, är det ingen dum idé att bo i Eskilstuna och kunna sköta affärerna som finns på alla dessa orter.

Flytta är ett stort projekt

Att flytta innebär en stor förändring och att få med sig alla saker som man både behöver och vill få tag i, innebär att man ska ha ett gott minne och dessutom tänka igenom många praktiska saker; har du bokat flyttfirma eller flyttbil? Har du alla packlådor som du kommer att behöva packa i? Har du tänkt igenom flyttstädning – vem ska ta hand om den? Får du hjälp att transporter alla saker, eller ska du göra allt själv? Möbler är svåra att kunna bära ut och in på egen hand. Stora möbler som soffor, sängar och bokhyllor kan vara besvärliga att bära på egen hand om man inte har någon som kan bära sakerna med en. Se i stället till att anltia en flyttfirma som gör det möjligt att få allt med sig på en och samma gång.

29 Feb 2020