Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Spännande utlandsflytt

Så plötsligt händer det. Jobbet på utlandskontoret blir ledigt och man erbjuds ta över. Man vill ha det men hur fungerar det med utlandsflytt egentligen?

Det var precis vad som hände Katarina. Hon hade arbetat på mäklarfirman i 11 år och älskade sitt jobb. Men ända sedan barnen flyttat ut och hon blivit ensam kvar i huset hade hon börjat drömma. Undrade hur det skulle vara att få jobba i Spanien. Njuta av solen och sälja till förväntansfulla utlandssvenskar.

Chefen hann inte ens prata färdigt innan hon sade ja till jobbet. Det var inte föränn efteråt som hon började fundera på vad det innebar. Huset hade hon sedan tidigare funderat på att hyra ut. Men hur var det med boende där nere. Hur fungerade det med möbler då hon gärna ville ha sina egna med sig.

Utlandsflytt inte så komplicerad

Helgen hon fått jobbet hade gått åt till att fundera och googla för att hitta svar. Om nätterna hade det fortsatt att snurra i huvudet och inte tillåtit särskilt mycket sömn. På söndagen kom dottern på besök och bad mamman släppa tankarna på flytten och vänta tills hon pratat med chefen. Istället pratade de om hur spännande allt skulle bli.

Givetvis hade företaget koll på allt. De hade trots allt personal i flera länder. De använde sig av ett företag som arbetade med utlandsflytt. Det enda Katarina var tvungen att göra var det man alltid gjorde vid flytt. Adressändring, planering för huset med mera. Det var först nu som fjärilarna kändes i magen, nu när allt var under kontroll.

26 Mar 2023