Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Städtjänster

Handen på hjärtat, hur ofta genomför du en ordentlig storstädning? I Stockholm har de flesta av oss svårt att få ihop vardagen som den är och när vi har tid över försöker vi oftast hitta på något roligt eller avkopplande. Säga vad man vill om en grundlig storstädning, men den är sällan varken särskilt rolig eller avkopplande. Man kan göra mycket för att skjuta upp behovet av storstädning, städa lite varje dag, vara noga med att plocka undan kläder, prylar och papper osv, men till slut kommer det en dag då man tydligt inser att bostaden är riktigt ingrodd. Dags att rensa ut och släppa in ljus och luft!

Men många av oss har svårt att hitta tiden och det märks på den stora efterfrågan av städtjänster i Stockholm. Lyckligtvis finns många bra städfirmor som hjälper till med storstädning och annan städning i Stockholm. Man kan anlita en städfirma för små engångstjänster som fönsterputsning eller låta dem ta in det stora artilleriet med en total storstädning eller flyttstädning. Städning är en hushållsnära tjänst och omfattas av RUT-bidraget.

De flesta städfirmor har olika grundpaket för exempelvis storstädning i vilken ett antal moment ingår. Man kan sedan välja olika tillval som exempelvis fönsterputsning. Vid en flyttstädning ingår vanligtvis allt. Här är lite exempel på vad man kan få hjälp med av en professionell städfirma i Stockholm.

Hemstädning

Har man ett abonnemang på hemstädning behöver man i princip aldrig städa själv. Beroende på vilka behov man har kan man välja att få städning varje vecka eller mer sällan, exempelvis en gång i månaden. Exakt vilka moment som ingår i en normal hemstädning varierar mellan firmorna, men vid en normal hemstädning dammsugs och fuktmoppas golven, alla fria ytor dammas av och blommor sköts om. Fläckar på dörrar och och lister etc tas bort. I badrummet rengörs handfat, toalett och badkar och speglar och kranar rengörs. I köket rengörs ytorna på spis, kyl och frys och alla bänkar och arbetsytor torkas av.

Storstädning

Ibland är det så att man hinner med de vardagliga städmomenten i beskrivningen ovan men ibland känner behovet av en ordentligt storstädning. En städfirma som utför en storstädning gör alla moment i en vanlig hemstädning, men går mer på djupet och rengör dolda ytor såsom inne i skåp och bakom böcker I badrummet tvättas väggarna och man gör rent under badkar och på andra svåråtkomliga platser. Rengöring av golvbrunnen brukar ingå. I köket rengörs skåp, ugn, kyl och frys invändigt och fläktfiltren byts ut. En storstädning utförd av en städfirma behöver sällan utföras mer än någon gång per år.

Flyttstädning

I en flyttstädning ingår allt. Det finns branschnormer som reglerar vad som ska ingå i en flyttstädning och när du anlitar professionell kan du lita på att arbetet blir ordentligt utfört. Här handlar det om att rengöra varje yta av hemmet, bakom spis och vitvaror och in i minsta vrå. EN ordentlig flyttstädning kan naturligtvis bara utföras om lägenheten är tömd på saker.

Fönsterputs

Att ta in en städfirma kan vara en god idé om man behöver hjälp med fönsterputs. Det är faktiskt skillnad på ett fönster man putsat själv och en som rengjorts av ett proffs, testa själv!

Golvvård

Hos en städfirma finns stor kunskap om kring material i golv och hur de bäst underhålls. Att göra rent en heltäckningsmatta, ett linoleumgolv eller ett såpskurat golv kräver olika tekniker och dessa finns hos proffsen, inklusive de material och verktyg som behövs. Att anlita en städfirma för att göra rent dina golv kommer garanterat att öka deras livslängd avsevärt.

 

4 Jan 2018