Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Står du inför en hel flytt?

Det finns många bra anledningar till varför du bör anlita flyttstädare när det är dags att flytta. En av dem är för din egen skull; slipp den sista städningen och fokusera på mer viktiga saker.

Om du väljer att anlita flyttstädning så slipper du inte bara att stressa med städningen, dessutom står de för alla rengörningsmedel. Du behöver med andra ord inte ens tänka på vad du ska köpa hem som gör det tillräckligt rent. De som arbetar inom städ har ofta ett öga för smuts; de vet var det ska städas och hur man får det rent. Med hjälp av ett flyttstädningsföretag behöver inte flytten vara stressig, istället kan du fokusera på ditt nya hem medans de fixar i ditt förra.

Vad ska du tänka på?

Har du bestämt dig för att anlita ett företag som arbetar med flyttstäd? Ring då runt till några olika för att få offerter, tänk även på att fråga om allt är inräknat. Det finns flertalet olika företag som arbetar med detta, så du kan vara kräsen. Har du några specifika önskemål kan du alltid skriva ner dessa på en lapp innan så du har det klart framför dig.

Låt inte priset bestämma allt, att det är ett företag som vet vad de gör och är noggranna är viktigare. Om du även kollar deras hemsidor och läser tidigare recensioner kan du enkelt välja bort de företag som inte känns lika seriösa. Du väljer själv när de ska komma och behöver inte vara på plats medans städarna är där. Det räcker att du lämnar över nycklarna så kan du få annat gjort under tiden.

Vilka medel använder städfirman sig av?

Fråga vilka rengöringsmedel städfirman använder sig av. Du vill ha ett medel som är starkt nog för att ta bort all smuts och alla bakterier. Men trots att det är starkt bör det även vara snällt mot miljön. Idag finns det många olika medel som är både effektiva och miljövänliga.

Vet du om personerna som ska flytta in är doftkänsliga? I så fall är det också en sak ni bör ha i åtanke, att använda er av ett inte alltför starkt doftande medel. Flyttstädarna kommer sedan att städa allt ni kan tänka er; bakom elementen, under spisen, lyfta på avloppen och göra rent där. Givetvis får ni kontrollera städningen när de är klara och godkänna den. Att du är nöjd är av största vikt.

26 Oct 2020