Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Ta hjälp med din flyttstädning i Norrköping

Att man måste genomföra en flyttstädning är ofta det absolut värsta som sker i samband med en flytt. Detta av stvå skäl. Dels så har man flyttat, man är, så att säga, på språng, man vill komma på plats och man har tankarna på den nya bostaden.

Dessutom så är man trött rent fysiskt också; du har burit en massa möbler, du har sprungit i trappor, du har packat, du har packat upp allting och du har förmodligen haft en ganska hög anspänning i form av stress i kroppen. Att då återvända till den gamla bostaden enbart i syfte att städa - ja, det är klart att det känns ganska tråkigt.,

Men, det känslan av tristess får inte på något sätt ursäkta att du fuskar med- eller struntar i en flyttstädning. Ska du exempelvis flytta från en bostad i Norrköping så kan en utebliven flyttstädning drabba dig ekonomisk - detta då de nya ägarna har rätt till ersättning som ska täcka kostnaden för exempelvis en städfirma. Dessutom: det är direkt ohyfsat att strunta i sin flyttstädning också. Hur skulle du själv känna om din nya bostad i Norrköping var ostädad?

Använd Rut-avdraget för din flyttstädning

Visst - all förståelse för att det är jobbigt att städa ur sig; en flyttstädning är också en städning med extra allt där alla ytor, saker och detaljer ska vara ordentligt rengjorda. Men, det finns inga ursäkter - en flyttstädning ingår i avtalet. Det som däremot går att göra för atts lippa är följande två saker:

  • Ändra priset: Vi säger att du sålt din bostad i Norrköping för ett visst pris. Skulle du här kontakta köparna och föreslå att du sänker priset med några tusenlappar förutsatt att de själva sköter flyttstädningen så kan det vara en bra lösning för båda parter. Eller att du exempelvis lämnar kvar en garderob, en säng eller någonting annat som de kan tänkas vilja ha. Köpslå lite för att slippa din flyttstädning.
  • Anlita hjälp. Det bästa alternativet, enligt oss, är dock att du anlitar en städfirma i Norrköping. kontaktar du flera stycken så kan du förhandla dig till ett schysst pris. Dessutom så ingår en flyttstädning i de hushållsnära tjänster som inkluderas i Rut-avdraget. Det gör att du kan dra av 50% av den totala arbetskostnaden på din deklaration. Summan brukar vara dragen direkt på fakturan så du slipper dessutom allt bekymmer med pappersarbete. Kolla först med Skatteverket så att du verkligen får använda rut-avdraget.
20 Dec 2017