Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Tid för förändring hemma

När det börjar bli fullt med möbler och andra grejer i lägenheten som man egentligen inte har plats med, då är det dags för en rensning. Kanske vill man spara undan en del och slänga lite annat?

I perioder så känner nog många ibland att det är alldeles för mycket saker och grejer överallt där hemma. Man behöver ta tag i sitt hem och försöka att strukturera upp saker och ting lite grann, för att få en bättre överblick. Kanske kan man genom en rensning av sina saker slänga en hel del till återvinningen och en del grejer kanske helt enkelt går att sälja vidare eller förvara någon annanstans? En del prylar som vi samlar på oss genom åren har ett sentimentalt värde för oss och de vill vi ogärna slänga eller sälja. Men det kan ändå vara för trångt för att kunna ha kvar sakerna hemma, då får man se till att omstrukturera lite bland sina saker.

Stora, tunga saker som tar upp plats

Saker som har fått en plats i vårt hjärta har vi ofta svårt att göra oss av med. Dessa saker kanske har en betydelse för oss på ett djupare plan. Skänken i hallen som vi har fått av en släkting som en gång stått oss väldigt nära och pianot i vardagsrummet är ärvt av ens föräldrar. Då just piano är en sådan typ av sak som tar mycket plats, bör man se till att det används också om man ska ha det hemma. Men om det inte är så att man använder sig av pianot särskilt ofta, så kan det vara bra att transportera bort och förvara det någon annanstans, om man nu inte vill sälja det förstås.

Magasinering av stora saker

Man kan välja att hyra in sig på någon typ av magasin, där de kan förvara ens saker under tiden som de inte används. Om det är ett stort och tungt föremål som behöver transporteras så erbjuder dessa ofta även pianoflytt och liknande. Det är en summa som man får betala varje månad eller kvartalsvis, för att få ha sina grejer i ett av magasinets rum. Beroende på hur stor magasinering som man behöver för sina saker, så kan kostnaden för detta variera. Företag som erbjuder magasinering och flytt av piano till exempel, har ofta uppvärmda lokaler där ens möbler och saker är säkra för både väta och kyla. Vi skulle rekommendera denna sida: https://www.pianoflyttstockholm.com/

28 Feb 2020