Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Två firmor att anlita vid flytt

En flytt kan innebära väldigt många olika typer av jobb. Lägenheten ska säljas, packas ur, bohaget ska lastas in iden nya bostaden och boendet du lämnar ska också vara rent och städat. I den här texten tas ett antal firmatyper upp som är bra att anlita vid en flytt. Vissa saker kan man göra själv, andra hade blivit svårare att ta hand om utan en professionell firma.

Flyttstädare

När det mesta av jobbet är klart - när man har slitit med jobbet att få in alla ägodelar i olika lådor och fraktat iväg dom till den nya bostaden - då kan det kännas ganska tungt att sätta igång med flyttstädningen. Som tur är finns det bra flyttstädare att anlita, och det behöver inte vara särskilt dyrt heller. Den som bor i större städer, så som Stockholm eller Göteborg, kan ofta gynnas av den hårda konkurrensen som råder.

Utnyttja gärna denna konkurrens genom att använda dig av så kallade offertsidor, sidor där du skickar in en beskrivning av jobbet och sedan får förslag på offerter från flera olika firmor som kan tänka sig att göra jobbet. Med offertsidor är firmorna medvetna om att de konkurrerar direkt med varandra och kommer därför att pressa priserna så långt det går. Utbudet av flyttstädare i Stockholm är dessutom väldigt stort och du kan räkna med att få ganska många offertförslag.

Se även till att försöka göra en bra deal genom att till exempel få med fönsterputs och andra material i priset.

Mäklarfirman

När man ska flytta behöver man också en mäklare, i alla fall i de flesta fall. Nya verksamheter har dykt upp som låter dig sälja boendet själv, där de endast hjälper till med det du känner att du behöver hjälp med. Om du kan sköta allting själv förutom det juridiska exempelvis, kan du anlita en av dessa nya typer av firmor för att endast sköta avtalsskrivningen. I storstäder som Stockholm där budgivningen ofta är väldigt hård kan det dock krävas erfarenhet för att sköta den på ett snyggt sätt.

Om man känner att man istället vill låta mäklare sköta jobbet är det ett klokt val om man inte har väldigt mycket tid och energi över. Att sälja en lägenhet är inte bara att sälja en lägenhet – en mäklares uppdrag sträcker sig betydligt längre än så. Det är väldigt många olika moment och detaljer som ska tas om hand när det gäller försäljning av en fastighet, bland annat värdering, avtalsskrivning, visning, annonsering och budgivning.

17 Jul 2016