Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Vad innebär en flyttstädning i Nyköping?

Om man inte städat bakom spisen sedan man flyttade in för tjugo år sedan, och man ska flytta, då är det kanske en idé att anlita ett företag för flyttstädning i Nyköping. Här kommer lite tips.

Att flyttstäda innebär att man städar ur sitt gamla hem när man flyttat och innan den nya boende flyttar in. Det är både trevligare att flytta in i ett hem där ingen smuts från den gamla boende finns kvar och dessutom kan man bo in sig i det nya boendet en tid innan man behöver ge sig på den första egna städningen. När man bor i ett hem så är det möblerat och skåp och lådor brukar vara fulla med saker. Då är det svårt att komma åt att städa och därför brukar man avsluta flytten med flyttstädningen eftersom det både går snabbare och slutresultatet blir bättre.

Ett par sitter på golvet bredvid flyttlådor

Hur utför man en flyttstädning?

En flyttstädning innehåller alla moment som en ordinär vanlig städning har, men när det gäller flyttstädning så är det viktigt att precis alla ytor ska vara så rena som möjligt. Detta kan vara ytor som man kanske aldrig rengjort. Under badkaret, bakom spisen, bakom radiatorerna. Det är inte många som rengör de ytorna regelbundet så de kan vara mycket smutsiga och verkligen i behov av rengöring. En flyttstädning brukar också göra en total översyn över tak och väggar och avlägsna all spindelväv och fläckar som har uppstått genom åren. Man städar också i alla skåp och lådor, i skafferier och garderober. På vinden och i källaren, tvättmaskin och diskmaskin. Spisen, ugnen och mikron. Fönster ska putsas, badkar eller duschkabin ska skrubbas skinande rena. Det går även att beställa en grovstädning av garage och förråd om man så önskar.

Varför ska man anlita en städfirma för flyttstädningen?

Man kan anlita en städfirma om man inte hinner eller kan städa själv, men det finns andra anledningar till att låta en städfirma flyttstäda. Städfirman är vana vid att flyttstäda och vet precis vad som ska göras och har dessutom rätt medel och verktyg för att snabbast, lättast och bäst kunna få bästa resultat. När man anlitar en firma för att sköta sin flyttstädning i Nyköping så kan man dessutom luta sig tillbaka, för om något skulle missas eller något klagomål komma från den nya boende, så är det städfirman som går i svaromål. Det är de som får korrigera eventuella brister, och inte den som anlitat städfirman.

17 Mar 2020