Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Vad kan en flyttfirma göra för dig?

Gör flytten lite enklare för dig genom att boka hjälp direkt. En flyttfirma hjälper dig att bära på både tungt och lätt. Anlita en firma redan idag och slipp mycket av det som stressar.

En flyttfirma kommer mitt i all din stress att underlätta lite, allt du behöver göra själv är att ha sakerna packade. Flyttfirman kommer sedan att gå in och hämta dina möbler och saker och bära ut allt till flyttbilen. Du behöver inte heller vara på plats när firman gör det, utan du kan direkt åka till ditt nya boende och möta upp bilen med dina saker där.

Även på plats hjälper firman till att bära in allt och placerar det i de rum ni sagt. Flyttfirman har sin egen bil de använder sig utav, så även där slipper ni tänka på både att fixa släp och hur tungt ni får dra. Deras flyttbil är ofta stor och anpassad för att just flytta grejer. Så luta er tillbaka och låt firman sköta bärandet.

Vilken flyttfirma ska ni välja?

Att välja flyttfirma är ganska viktigt, då firman ska ha hand om era personliga saker. Ni bör kolla upp hur deras försäkringar ser ut; ni vill anlita någon som har en försäkring som täcker även era saker om det skulle hända något under resans gång. Den ska också gälla ifall de skulle råka tappa något eller på något annat sätt ha sönder något.

När du väljer flyttfirma bör du ringa runt för att få olika prisuppgifter och fråga om bensinen ingår i det. Kolla gärna även recensioner som skrivits om företaget. Det är bra att veta vad andra har tyckt. Då kan ni förhoppningsvis scrolla bort de oseriösa företagen och istället hitta ett företag med lång erfarenhet.

Var hittar jag en firma?

Om du vill anlita en flyttfirma i Farsta hittar du enkelt olika alternativ genom en google-sökning, eller genom att fråga vänner och bekanta. Du kan även söka på sociala medier, då de flesta firmor idag har sina egna konton där för att nå ut till sina kunder. Kolla även in hemsidor, vilket de flesta företag har idag.

När man letar flyttfirma i en större stad har man ett betydligt större utbud. Det finns även något som kallas RUT-avdraget, kolla upp det och hur mycket ni kan få ut på det. RUT-avdrag är på 50 % av arbetskostnaden och blir avdraget på den totala kostnaden.

16 Oct 2020