Flyttips

Allt du behöver veta när du ska flytta

Viktigt att städa bra inför flytten

Flyttdagen är som ett tåg i hundratals kilometer i timmen. Allt bohag ska flyttas ut och sedan in i nya bostaden. Så hur gör man med flyttstädningen i den gamla bostaden? Vem utför den och hur?

När man kommer in ny i en bostad så vet man att någon annan bott där före, men man vill ändå ha så få tecken som möjligt från den gamla boende och kunna sätta sitt eget tecken på den blanka duken som är bostaden. Om den utflyttade har struntat i att städa så blir det en obehaglig start för den inflyttade. Förutom att behöva börja sin flytt med att städa bort någon annans smuts, så kan det även innebära att man hittar saker som gamla rakhyvlar under badkaret, smutsiga strumpor under sängen, brev i ett köksskåp och matrester i ugn och kylskåp. Det kan vara mer information än man önskar få och definitivt mer arbete än man räknat med. En annan variabel med ett ostädat hem är att det är svårt att kunna se om något är trasigt eller fläckigt innan man först gör rent i bostaden.

Vad som händer om man inte flyttstädar

Om man inte flyttstädar korrekt, eller struntar i det helt, så kan den nyinflyttade genast kräva att boendet ska flyttstädas och att fakturan ska skickas till den utflyttade, så det kan bli dyrt i slutänden. Känner man att man inte hinner så kan man ta reda på om den nya flyttar in lite senare.

Tips för snabb flyttstädning

Det låter kanske enkelt att man ska städa vid en flytt, men det händer att man ska vara ute ur sin bostad vid samma tidpunkt som man får tillgång till den nya bostaden. Då kan det vara väldigt svårt att kunna städa ordentligt, med bostaden full av kartonger och möbler. Ett tips då är att städa allt som går att städa i ganska god tid före. Exempelvis i garderober och skåp. Och är man noga med att inte tappa ner något eller plocka upp om man spiller, så kan man även göra några av de tunga sakerna som exempelvis under badkaret, bakom kyl och frys, bakom spis och diskmaskin. Fönsterputs kan man också göra någon dag i förväg. På det sättet så blir det inte så mycket kvar som tar tid på flyttdagen, och det kan gå snabbt att bara svepa runt med rengöring av de synliga ytorna. Vi rekommenderar att läsa mer på denna hemsida: https://www.städfirmaörebro.se/flyttstad

25 Apr 2020